Info Actual

Info Actual > Culinar > Întărește-ți imunitatea! Sfatul nutriționistului: „E cel mai sănătos element pentru digestie”
Culinar

Întărește-ți imunitatea! Sfatul nutriționistului: „E cel mai sănătos element pentru digestie”

Întărește-ți imunitatea! Sfatul nutriționistului: „E cel mai sănătos element pentru digestie”

Întărește-ți imunitatea! Sfatul nutriționistului: „E cel mai sănătos element pentru digestie”. Nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția asupra faptului că românii au început să facă din ce în ce mai des o greșeală de neînțeles când aleg să prepare o ciorbă.

Aceasta a spus că cei mai mulți dintre noi aleg să-și acrească ciorbele cu suplimente. Asta, în ciuda faptului că „zeama de varză și borșul sunt două “licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase”.

„Borș de lobodă sau de care vreți voi, numai borș să fie. Când venea primăvara, bunica punea în oală toate “buruienile” și frunzele crude ce crșteau pe lângă gard: urzici, ștevie, lobodă, leurdă… Nu avea nevoie de acordul nutriționiștilor, bunul simț îi spunea că e momentul pentru crudități și verdețuri, sezonul pentru o infuzie de vitamina C, minerale și acid folic”, a fost mesajul Mihaelei Bilic pe contul său de Instagram.

„Am uitat de instinct și de Natură”

„Și mai făcea un lucru: acrea toate ciorbele de legume din post cu borș sau zeamă de varză. Nu contează dacă ciorba e cu orez, cu cartofi sau dreasă cu ou, important este să aibă borș. Cu siguranță nu auzise despre probiotice, dar instinctiv știa ce conține un meniu antianemic și de creștere a imunității.

De când cu progresul noi am cam uitat de instinct și de Natură, cumpărăm suplimente și uităm de alimente. Nu există un element mai sănătos și mai eficient pentru digestie și imunitate, decât alimentele fermentate.

Dați-i organismului colonii de bacterii benefice și va ști singur să-și găsească echilibrul. Iar zeama de varză și borșul sunt două “licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase. Folosiți-le cu încredere, și-au demonstrat eficiența de-a lungul a multor generații”, a mai scris nutriționistul.