Actual Diverse

Ionuț Cristache și Radu Banciu, noi emisiuni la Prima News. Cristache va avea un format interesant, care îl include și pe Dinescu

Ionuț Cristache și Radu Banciu, noi emisiuni la Prima News. Cristache va avea un format interesant, care îl include și pe Dinescu
Foto: tv mania si evz.ro

Curând, jurnalistul Radu Banciu va avea o emisiune nouă la TV. Astfel, de luni până vineri, începând cu ora 22.00, Radu Banciu va prezenta emisiunea “World Wide Banciu” la Prima News. În prezent, Radu Banciu prezintă emisiunea “Fotbal All Inclusive” la Prima Sport.

Jurnalistul Radu Banciu a colaborat cu Radu Naum

Jurnalistul Radu Banciu a fost prezentator la B1 TV din anul 2011, unde la început a făcut o emisiune cu Radu Naum. Ulterior, realizatorul a rămas singur la cârma emisiunii “Lumea lui Banciu”. Emisiunea pe care a prezentat-o la B1 era una dintre cele mai urmărite ale postului TV, dar şi una dintre cele care au atras multe amenzi de la CNA (Consiliul Național al Audiovizualului).

Pe unde a mai lucrat jurnalistul Radu Banciu

Radu Banciu a mai colaborat cu publicaţii precum:

  • Sport Total FM,
  • Pro FM,
  • sport.ro,
  • Eurosport,
  • Prosport,
  • Gazeta Sporturilor.

“Unșpe metri”

Timp de zece ani, jurnalistul a realizat emisiunea de sport “Unşpe Metri” la postul de radio Sport Total FM. Iar, în luna noiembrie 2016 a încheiat colaborarea cu staţia radio, după un protest contra întârzierilor salariale. De asemenea, Radu Banciu a moderat  o emisiune pe zona de sport la postul Look Plus. Iar, plecarea lui Banciu de la B1TV ar fi fost legată de faptul că el mai realiza în acelaşi timp emisiunea zilnică ”Fotbal All Inclusive” la canalul Look Plus, potrivit paginademedia.ro. Și, prin urmare, conducerea B1 TV i-a cerut lui Banciu să aleagă una dintre cele două direcţii.

Ionuț Cristache va face echipă cu Mircea Dinescu la Prima News

De asemenea, la Prima News s-a alăturat recent și Ionuț Cristache, care va realiza emisiunea “La Final”. Va debuta pe 15 ianuarie 2023 şi va fi difuzată în fiecare duminică, după “Focus 18”, în intervalul 19.00 – 22.00.

La Final va fi o sinteză a săptămânii, într-un format de trei ore, ce va cuprinde o zonă de interviu, un comentariu al evenimentelor alături de Mircea Dinescu şi o zonă de discuţii cu un invitat plus Mircea Dinescu.

Ionuț Cristache s-a făcut remarcat ca un jurnalist din generația tânără cu mult aplomb și fără bariere subiective sau atitudini de activist.

Și-a dat demisia din TVR

Că nu au convenit emisiunile lui a arătat-o faptul că i-au mutat emisiunea „România9” de la ora 21.00 la ora 17.00, o oră imposibilă pentru audiența unui tocșou politic și social. A dat în judecată conducerea, dar nu a avut succes.

În luna februarie a acestui an, Cristache şi-a anunţat plecarea de la TVR.

„Dupa 5 ani, colaborarea mea cu Televiziunea Publica a ajuns la final! Va multumesc pentru mesajele, telefoanele, intrebarile, toate cate au venit in aceasta perioada!

Nu o sa fiu patetic, nu o sa incep sa insir cifre, editii, momente, sa ma autoelogiez sau sa-mi fac autocritica! Ce a fost ati vazut! Despre ce nu s-a vazut, poate altadata. Raman cu satisfactia construirii unui brand, Romania9, poate cea mai sincera, si, de ceva timp, cu siguranta cea mai curajosa emisiune de dezbatere!”, scria atunci Ionuț Cristache pe pagina lui de Facebook.

Câteva luni mai târziu, în mai, a început colaborarea cu Evenimenul zilei, unde realizează o serie de emisiuni difuzate pe canalul EVZ Play. Va continua să le facă și după ianuarie.