International

Își vor strânge mâna Ron DeSantis și Donald Trump? Potențialii adversari împărtășesc aceeași pasiune

Rond DeSantis și Donald Trump; sursă foto: npr.org
FOTO: npr.org

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, se va alătura fostului președinte Donald Trump ca unul dintre principalii vorbitori la un forum anual al Asociației Naționale a Armelor (NRA) luna viitoare, fiind pentru prima dată când potențialii rivali din 2024 vor vorbi la același eveniment în acest an.

NRA a anunțat recent adăugarea lui DeSantis pe lista vorbitorilor, listă care îl include și pe Donald Trump, candidat declarat pentru Casa Albă din 2024, fostul vicepreședinte Mike Penceș. La care se adugă și fostul guvernator al Carolinei de Sud Nikki Haley, guvernatorul din New Hampshire Chris Sununu și fostul guvernator al Arkansasului Asa Hutchinson.

Donald Trump și Ron DeSantis vot participa la conferința NRA

Atât DeSantis, cât și Haley sunt așteptați să își transmită remarcile printr-un mesaj video, iar Donald Trump și ceilalți sunt așteptați să apară în persoană la conferința de la Indianapolis de luna viitoare.
Trump l-a atacat pe DeSantis înainte de ceea ce se așteaptă să fie saltul guvernatorului Floridei în alegerile primare republicane din lunile următoare, dar DeSantis a evitat în mare parte conflictul cu fostul președinte.

Forumul pentru NRA, una dintre cele mai puternice organizații pentru drepturile armelor de foc din țară este organizat la scurt timp după împușcăturile de la școala din Nashville de la începutul acestei luni, soldate cu moartea a trei elevi și a trei adulți. Trăgătorul din atac a folosit două arme de tip asalt și un pistol, potrivit poliției.

Crimele au provocat o nouă dezbatere în SUA cu privire la controlul armelor de foc și împușcăturile în masă, republicanii și democrații căzând în poziții politice cunoscute. Postarea de pe site-ul web al NRA pentru eveniment îi avertizează pe participanți că Secret Service va controla una dintre sălile din centrul de convenții unde va avea loc reuniunea și că armele de foc, accesoriile pentru arme de foc, cuțitele și alte obiecte nu vor fi permise în sală, conform politicii Secret Service.

Dipsuta dintre Trump și DeSantis a devenit mai acerbă în ultimele luni

De asemenea, sunt așteptați să ia cuvântul și alți republicani influenți care probabil nu se vor alătura cursei prezidențiale, printre care guvernatorul Dakota de Sud, Kristi Noem, reprezentantul Jim Jordan (OH) și guvernatorul Indiana, Eric Holcomb.

Lista ar putea crea o situație stânjenitoare, deoarece majoritatea vorbitorilor de pe listă au ieșit să îl atace pe Trump în moduri din ce în ce mai feroce și viceversa. Disputa lui Trump cu fostul aliat DeSantis a devenit deosebit de aprigă în ultimele luni.

„Forumul de conducere 2023 NRA-ILA reprezintă o adunare semnificativă a liderilor naționali. Acest eveniment subliniază importanța apărării drepturilor noastre constituționale și evidențiază rolul vital al NRA și al membrilor săi în protejarea libertății și a libertății. Lista noastră de vorbitori de mare calibru subliniază importanța păstrării libertăților noastre”, a declarat marți vicepreședintele executiv și CEO al NRA, Wayne LaPierre, pentru Fox News, citat de wahingtonexaminer.com.