Actual Lifestyle

Iubita fostului șef „Doi și-un sfert” rămâne fără 1,5 milioane de euro. Banii reprezintă un comision

Iubita fostului șef „Doi și-un sfert” rămâne fără 1,5 milioane de euro. Banii reprezintă un comision
Arhivă

Aflată în închisoare pentru fapte de corupție, iubita fostului șef „Doi și-un sfert”, Gelu Oltean, a mai primit o „lovitură” din partea justiției. Tribunalul a decis să-i confiște Vanessei Youness 1,5 milioane de euro.

Vanessa Youness riscă să rămână fără suma impresionantă de 1,5 milioane de euro, deși dosarul care privea obținerea acestor bani a fost clasat. Totuși, Tribunalul București a dispus confiscarea specială a acestei sume, însă decizia nu este definitivă.

Povestea dosarului clasat

Dosarul celor 1,5 milioane de euro a fost clasat în iulie 2021, pentru că fapta se prescrisese. Însă, pentru recuperarea sumei care făcuse obiectul traficului de influență, procurorii anticorupție au sesizat Tribunalul București pentru a dispune confiscarea special a banilor respectivi.

Astfel, în octombrie 2021, Tribunalul a respins solicitarea DNA, însă în decembrie, Curtea de Apel a decis rejudecarea cererii. Așa s-a ajuns ca pe 20 iulie 2022, Tribunalul București să dea o primă soluție: confiscarea specială a sumei de 1,5 milioane de euro, soluție ce poate fi contestată în termen de 3 zile. Această sumă este un comision de la denunțători Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT.

Condamnată la 3 ani de închisoare

Vanessa Youness se află în închisoare, unde își ispășește pedeapsa de 3 ani de detenție pentru trafic de influență, într-un alt dosar. Instanța a dispus și confiscarea a 1 milion de euro, primit de Vanessa Youness în contul din Elveția al unui off-shore din Seychelles, de la oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011. Pentru că nu au mai găsit banii în cont, procurorii au pus sechestru pe mai multe proprietăți ale femeii: 4 terenuri, 6 apartamente și 2 garaje din Cluj și Dâmbovița.