Lifestyle

Jafuri la indigo. Seifurile furate în același mod, doar locațiile și victimele sunt diferite

Jafuri la indigo. Seifurile furate în același mod, doar locațiile și victimele sunt diferite

Este o coincidență sau mai multe grupări s-au specializat, deja, în furturile de seifuri, fără a se mai deranja să le deschidă, ca pe vremuri.

Jafuri la indigo. Seifurile furate în același mod, doar locațiile și victimele sunt diferite

Cel mai recent este cazul unui bucureștean căruia i s-au furat o mare sumă de bani din casă, cu tot cu seif. Poliţia Capitalei a efectuat, marţi, zece percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ialomiţa la persoane care ar fi sustras dintr-o locuinţă din Sectorul 1 un seif care conţinea aproximativ 300.000 de euro.

Foto: Poliția Română/ casa din sectorul 1, de unde au furat hotii seiful cu bani cu tot

Cronologie

Pe data de 18 iunie, Secţia 4 Poliţie a fost sesizată, prin 112, de o persoană cu privire la faptul că dintr-o locuinţă din Sectorul 1 a fost sustras un seif ce conţinea aproximativ 300.000 de euro.

Victima

Păgubitul este un specialist cunoscut în creşterea şi dresajul câinilor de rasă, potrivit informațiilor care au ajuns în presă. Din motive care țin de confidențialitatea persoanei, mai multe amănunte nu au apărut în spațiul public.

Modul de operare

Spargerea a avut loc în luna iunie, atunci când proprietarul, expert chinolog, era în Vrancea, în scop profesional.  Hoții au furat seiful cu totul din casa bărbatului. Cel mai probabil au acționat la pont.

Hoții au sărit gardul casei, au forțat usa de la intrare şi, folosind mai multe unelte aduse special și au smuls seiful din perete, după care au putul să îi ia cu ei.

Trei dintre spărgători, prinși după ce au cumpărat două mașini

În acest caz, victima s-a dovedit a fi deosebit de norocoasă, pentru că poliția i-a găsit pe trei dintre spărgători, care ar fi stat mult și bine la libertate dacă nu ar fi cumpărat două mașini din banii furați.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare zece mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ialomiţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat„, se arată în comunicatul oficial al Poliției Municipiului București.

Polițiștii de la serviciul de investigații criminale au stabilit că fapta ar fi fost comisă de 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 44 și 53 de ani. Cei 3 bărbați au mai avut antecedente în domeniul tâlhăriei. Unul dintre aceștia a fost recent eliberat din închisoare, unde a ispășit o pedeapsă pentru tentativă de omor, potrivit mass-media.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, persoanele bănuite au fost depistate şi conduse la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri. De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, printre care sume de bani, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, precum şi două autoturisme„, arată sursa citată.

Cercetările continuă, pe acest caz, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii de furt calificat.

Cine se ocupă de caz: reprezentanți desemnați de la Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, Serviciul Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic din cadrul Poliţiei Capitalei, Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Cunoscutul cântăreț Culiță Sterp a rămas fără seiful cu bani

Lui Culiță Sterp i-au furat hoții, într-o altă locație, care din motive confidențiale nu au fost publicate și nici enunțate, seiful greu și mare, după cum chiar el povestește, cu bani cu tot. Povestea se găsește și în Infoactual.

200.000 de euro: la atât se ridică paguba fraților Culiță și Iancu Sterp, după ce patru hoți le-au furat din casa părintească un seif plin cu bani. Informația a fost oferită de Geta Sterp, mama celebrilor frați Culiță și Iancu Sterp.

Ea a vorbit deschis cu jurnaliștii de la impact despre cum i-a fost furat din casă un seif cu aproape 200.000 de euro și spune că nu mai are încredere decât în justiția divină.

Mama Geta, cum i se mai spune, a mărturisit că că are cel puțin trei suspecți, care se pare că o cunoșteau pe mama Geta și au profitat de ”naivitatea mezinei familiei”, pentru a da lovitura. Un al patrulea suspect, ar fi chiar din sat, dar mama fraților Sterp evită să ofere nume.

Poliția mi-a spus că ce facem noi, adică faptul că am anunțat public că oferim recompense în bani celor care ne vor oferi informații despre făptași, le îngreunează ancheta. Însă ei ce fac de trei săptămâni…

Singurul lucru pe care mi l-au putut spune e că în casă ar fi pătruns cel puțin patru persoane, care au furat seiful. Normal, că seiful ăla trebuia cărat de patru zdrahoni, altfel nu-l mișcai cu una, cu două!”, s-a confesat, intrigată, reporterilor, care au intervievat-o, doamna Geta Sterp.

Pe OLX a căutat cineva… Foto dintr-un anunt postat pe pagina de anunțuri. Seiful din imagine este de vânzare

Coincidențe: Același modus operandi

În ambele cazuri pot fi observate următoarele similitudini la modul de operare (modus operandi în termeni juridici) seiful furat cu tot cu bani, proprietarii caselor (vilelor) erau în vacanță (”Mama cu Iancu erau la mare, iar eu am plecat la Cluj-Napoca luni seară, pentru că aveam un examen marţi dimineața”, a povestit sora artistului după ce a avut loc întâmplarea nefericită și în celălalt caz, proprietarul era la un eveniment chinologic), sumele mari, victimele – persoane publice, timpul când au fost comise faptele, apropiat, numărul de hoți – mai mult de trei persoane etc. Poliția a confirmat că infractorii au acționat la pont.

Diferențe: locații diferite, domenii de activitate diferite ale victimelor. Într-un caz au fost găsiți hoții, în altul nu.

Ce au scris reprezentanții forțelor de ordine pe Facebook: ”Ocean’s eleven – varianta românească

După ce acțiunea oamenilor legii a dus la prinderea suspecților furtului de 300.000 de euro, Poliția Capitalei a postat un mesaj pe Facebook.

Reprezentanți ai instituției au scris, folosind o comparație, că polițiștii au avut de a face cu un caz ”Ocean eleven”, dar în varianta românească. Este important de amintit că din acest comunicat, reiese că cea mai mare parte din prejudiciu a fost recuperată, scrie EVZ.

„Ocean’s eleven” – varianta românească
Mai și glumim, dar credem că, astăzi dimineață, cei care au fost treziți din somn nu au râs – 10 percheziții domiciliare, într-un dosar de furt calificat.
Trei bărbați sunt bănuiți că ar fi sustras un seif ce conținea aproximativ 300.000 de euro.
– Bărbații reținuți?
✅check
– Mare parte din prejudiciu, recuperat?
✅check
P.S.: Doar scenariile de film au un final fericit…pentru răufăcători”, se arată în postarea de pe site-ul de socializare al celor de la Poliția Capitalei.