Actual Lifestyle

Lovitură de 3,3 milioane de euro dată nemților. Le-au furat injectoarele de mașini ca să le vândă în România

Lovitură de 3,3 milioane de euro dată nemților. Le-au furat injectoarele de mașini ca să le vândă în România

Inventivitatea românilor care se află în Occident la furat se vede că nu are limite.

Au furat injectoare de mașini din Germania să le vândă în România, lăsând o gaură în bugetul nemților de 3,3 milioane de euro

Sunt români și au format un grup organizat peste hotarele României. ”Afacerea” celor șapte cetățeni ai României, împreună cu doi italieni, a fost una deosebit de înfloritoare, în perioada martie 2021 – aprilie 2022. Cei nouă hoți au fost prinși și se află sub cercetare, acum. Faţă de opt dintre aceştia a fost luată măsura arestării preventive, în timp ce unul dintre ei este pus, actualmente, sub control judiciar.

Aceștia au găsit o nișă la un depozit al unei firme constructoare de injectoare de maşini din Karlsruhe, Germania.

Prejudiciul adus nemților este estimat la aproximativ 3,3 milioane de euro. Gruparea a fost mult mai lungă și stufoasă, aceștia fiind ultimii prinși, în flagrant sau la ei acasă, de autoritățile române și germane.

Istoricul faptelor

Poliţia Prahova a anunțat, prin intermediul unui comunicat media, că mai multe persoane au fost arestate într-un dosar privind furtul dintr-un depozit al unei firme constructoare de injectoare de maşini din Karlsruhe a 40 de europaleţi încărcaţi cu injectoare, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 3,3 milioane de euro.

Nouă bărbaţi – 7 români şi 2 italieni – sunt bănuiţi de comiterea faptelor în perioada martie 2021 – aprilie 2022, menționează aceeași sursă.

Cum au fost găsiți hoții

Culmea ironiei, hoții au fost găsiți acasă, în România. Nu i-a găsit nimeni la Vamă, pe drumurile publice cu marfa furată sau pe șoselele din Germania, unde exista un dute-vino cu injectoarele de mașini furate.

În curtea unui imobil din staţiunea Buşteni au fost depistaţi patru europaleţi încărcaţi cu injectoare, a anunțat Poliția.

Vigilenți, oameni legii români au suspectat și un alt bărbat, tot din Bușteni, că ar fi implicat în afacerea cu injectoarele de automobile.

La data de 4 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în staţiunea Buşteni, la domiciliile unui alt bărbat bănuit de comiterea faptelor, a comunicat Poliția.

Astfel, la cele două locații au fost găsite mai multe telefoane mobile, laptopuri, precum şi substanțiale sume de bani. În cadrul activităţilor de cercetare desfăşurate la fața locului, au fost ”indisponibilizate” o autoutilitară, cu care se presupune că ar fi fost transportaţi europaleţii, un autoturism şi 76.000 de euro.

Forțele de ordine române au colaborat îndeaproape cu cele germane, ceea ce le-a permis să prindă în flagrant o parte din gruparea bine organizată la tranzitul România-Germania a mărfurilor furate.

În baza schimbului de informaţii, pe teritoriul Germaniei, au fost prinşi în flagrant delict 6 cetăţeni români, în timp ce ar fi sustras 4 europaleţi încărcaţi cu injectoare”, arată sursa citată. Doar că această acțiune și prinderea hoților a avut loc, anterior, la 4 mai a.c.

În acelaşi caz, în baza schimbului de informaţii dintre autorităţile române şi cele germane, la data de 3 mai, poliţiştii din Prahova au identificat, în curtea unui imobil din staţiunea Buşteni, 4 europaleţi încărcaţi cu injectoare,” potrivit IGP Prahova.

Foto: Poliția Română/ Facebook (imagine sugestivă)