Actual Lifestyle

Culiță Sterp a rămas fără câteva sute de mii de euro. Ce recompensă uriașă oferă manelistul celor care îi divulgă hoții. Video

Culiță Sterp a rămas fără câteva sute de mii de euro. Ce recompensă uriașă oferă manelistul celor care îi divulgă hoții. Video

Hoții nu au vacanță sau mai bine zis exact în perioada când oamenii se relaxează cu famiile lor, departe de casă, tocmai atunci jefuitorii intră în acțiune. Și după cum spun și oamenii legii, aceștia acționează, de obicei, direct la pont.

Culiță Sterp a rămas fără câteva sute de mii de euro. Ce recompensă uriașă oferă manelistul celor care îi divulgă hoții. Video

Culiță Sterp și familia lui trec prin momente dificile. Artistul a anunțat recent, pe canalul lui de Youtube, că a fost ”jefuit” în urmă cu trei săptămâni, în propria casă.

Artistului i s-a furat un seif de aproape 100 de kilograme, iar acum încearcă să afle cu orice preț cine sunt hoții, după cum el însuși spune în filmarea de marți, 26 iulie.

Hoții au mers la sigur și au furat seiful cu tot ce avea în el, lucruri de valoare și sume mari de bani.

Geta Sterp a ales să facă publică întâmplarea nefericită. ”Hoţii au spart casa şi au furat seiful plin de bani”, a povestit aceasta pe social media.

Evenimentul s-a întâmplat în urmă cu aproape trei săptămâni, la sfârșitul lui iunie, şi abia acum familia Sterp a dorit să facă publică întâmplarea nefericită.

Iată ce povestește Geta Sterp, sora artistului:

Mama cu Iancu erau la mare, iar eu am plecat la Cluj-Napoca luni seară, pentru că aveam un examen marţi dimineața. În următoarea seară când am venit acasă am văzut din stradă becul aprins, exact în camera în care suntem acum. Aici se aflau şi banii! Poarta de la drum întredeschisă, iar cea mică era încuiată.

Când am intrat în camera asta am văzut dulapul deschis (dulapul fiind cu uşi glisante), am văzut pătura aşa aruncată pe jos şi încă un preș care erau puse pe chestia unde noi aveam banii! Pe seif, mai exact!

Am avut un seif foarte mare avea 100 de kilograme pe puţin, era foarte greu şi era înalt. Avea 1 metru şi 50-60 cm lățime. Era mare şi greu, ceea ce înseamnă că nu a putut să-l ia o persoană şi să fugă cu el! Au fost minimum 2-3 persoane după cum ne imaginăm noi”.

Geta Sterp, sora cântărețului Culiță Sterp. Foto: retetesivedete

În acel moment, tânăra fată, după cum a povestit chiar ea, era pe punctul de a leșina, deoarece nu îi venea să a crede că imaginea pe care o vede este adevărată.

Cântărețul de muzică de petrecere se afla în acel moment la Sebeş. Cea mai mare sumă de bani din seif îi aparținea lui Culiţă. Geta a sunat imediat la fratele ei și l-a rugat să vină cât poate el de repede acasă. Culiţă, în schimb, i-a spus să sune cât mai rapid la poliţie, ceea ce fata a și făcut.

Agenții de poliție, după apelul ei la 112, s-au deplasat imediat la fața locului, au înconjurat casa şi au pus sigiliu pe locația dată, pentru a lua amprentele. De asemenea, anchetatorii au sfătuit familia să nu mai intre în casă pentru a nu lăsa mai multe amprente şi a le îngreuna munca.

În următoarea zi, casa arăta ca după un dezastru, povestește sora vedetei. Hoţii au căutat bani şi lucruri de valoare prin toate ungherele casei şi practic, au făcut dezordine peste tot.

Suma care se vehiculează că ar fi fost în seif este de ordinul a câteva sute de mii de euro. Așa a spus Culiță Sterp pe Tik Tok, că nu e vorba de zeci de mii de euro ci de mult mai mult. După cum povestește în filmare, cântărețul român este șocat de faptul că seiful a fost furat cu totul. Și pentru el întâmplarea este total incredibilă.

Nu a vrut să vorbească public, dar faptul că mama și sora au cerut ajutor și indicii oamenilor, inclusiv pe rețele de socializare, l-au încurajat, pentru a-și expune punctul de vedere, inclusiv la zecile de comentarii ale intarnauților care ”curg” permanent, zi și noapte. Unele opinii sunt bune, altele mai neplăcute, dar pentru toate Culiță Sterp are un răspuns, după cum se poate vedea în online.

Suma anunțată chiar ca recompensă de victima Culiță Sterp este de 25 de mii de euro, pentru persoana care va oferi indicii semnificative, ce vor conduce direct la prinderea hoților. Pentru alte informații este dispus să ofere minimum de 10 mii de euro.

Ce spune victima jafului, cântărețul Culiță Sterp: ”Cred că ați auzit toți că la noi acasă a avut loc o spargere. Mi s-a furat un seif cu foarte mulți bani și când zic ‘foarte mulți’ nu mă refer la mii de euro, nici la zeci de mii de euro.

Mult mai mulți bani. Eu nu am vrut să fac publică chestia asta. Maică-mea și cu Geta au făcut-o. Au trecut deja vreo trei săptămâni de când s-a întâmplat chestia asta.

Eu ofer o recompensă de 25.000 de euro dacă cineva mă ajută să găsesc hoții și să recuperez o parte din bani. Dacă nu, dau 10.000 de euro recompensă doar să aflu hoții, numai să aflu cine mi-a spart casa.

A fost la noi acasă Poliția, ei au zis că au fost minim 3-4 hoți. Pentru cine întreabă de camere de filmat, nu-i normal într-o comună civilizată camerele de filmat să nu meargă din iulie 2021.

Noi aveam o cameră, într-adevăr, la noi acasă. Bineînțeles că hoții au întors-o, și-au făcut treaba. Nu s-a putut vedea. Eu m-am gândit, cum au fost mai mulți hoți, cu siguranță o să se spargă unul dintre ei, că ba nu se înțeleg să împartă banii și ei așa sunt, se dau în gât unii pe alții.

Sau dacă cineva a văzut un seif, seiful a fost foarte mare, de peste 100 de kilograme, cât jumătate de frigider. Era gri, în caz că îl vedeți pe undeva aruncat, printr-o pădure, ăsta e un indiciu, al meu era cu cod”.

Semne de întrebare: jafuri în lanț, coincidență sau poveste sub acoperire

În București a mai avut loc un jaf, iar trei bărbați au reușit să sustragă 300.000 de euro cu tot cu seif. Bărbații au sărit gardul, apoi s-au folosit de mai multe unelte speciale cu care au smuls seiful din perete. Cel rămas lefter ar fi un specialist în creşterea şi dresajul câinilor de rasă, potrivit datelor care au ajuns la urechile jurnaliștilor din media online, scrisă și televizată.

Furtul unui seif cu 300.000 de euro, datele jafului se potrivesc cu cel al lui uliță Sterp, după cum bine se poate observa dintr-o analiză inițială.

Conform unui comunicat al Poliției București, transmis ieri, cu referire la furtul unui seif cu 300.000 de euro, datele jafului se potrivesc cu cel al lui Culiță Sterp. Tot 3-4 persoane au acționat (deja 3 au fost reținuți de polițiști ieri), seiful a fost luat cu totul, iar înăuntrul lui erau sute de mii de euro.

După mai multe investigații în București și Ialomița, hoții au fost prinși, iar în locuința lor au fost găsite mai multe sume de bani. Pe numele acestora a fost deschis, acum, un dosar penal.

Să fie doar o simplă coincidență că ambele seifuri au fost smulse din perete, cu tot cu bani sau oamenii legii au considerat că trebuie să îl protejeze pe artist până se va lămuri problema din toate punctele de vedere, a scris, ca o constatare profesională, jurnalista de la retetesivedete.ro.

În plus, putem vorbi despre jafuri în lanț sau rămânem doar la simple coincidențe, vom vedea. Un lucru este cert și anume comunicatul de marți, 26 iulie, al poliției prin care oamenii legii ne anunță că au reținut și audiat deja trei bărbați, la domiciliul cărora au găsit semnificative sume de bani.

Iată ce spun oamenii legii în comunicatul lor public

„În cursul acestei dimineți, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul București și judeţul Ialomița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 18 iunie a.c.,  Secția 4 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112,  de către o persoană, cu privire la faptul că dintr-o locuință din Sectorul 1 a fost sustras un seif ce conținea aproximativ 300.000 de euro.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de trei bărbați. 

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, persoanele bănuite au fost depistate și conduse la sediul Poliției Capitalei pentru audieri.

De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, printre care sume de bani, a căror proveniență nu a putut fi justificată, precum și 2 autoturisme.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul  Serviciului Grupuri Infracționale Violente, Serviciului Acțiuni Speciale si Serviciului Criminalistic, din cadrul Poliției Capitalei și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Coincidență sau nu, vom vedea. Până atunci, oamenii legii își fac treaba și într-o zi ne vor lumina și pe noi, spunându-ne care este adevărul adevărat.

Foto: captura video/ youtube