Politică

Judecătorii au decis! Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor!?

Judecătorii au decis! Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor!?

Liviu Dragnea, rămâne în spatele gratiilor, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea lui de revizuire a condamnării de trei ani și jumătate de închisoare.

Cererea de revizuire a condamnării de trei ani şi jumătate de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive a lui Liviu Dragnea, a fost respinsă de judecătorii de la Înaltea Curte de Casație.

„Cu majoritate, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ – Secţia Penală pronunţată în dosarul nr.2628/1/2016. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în decizia instanţei.

Fostul lider al social-democraților a fost audiat de judecători prin videoconferință, nefiind prezent în sala de judecată. Liviu Dragnea susține că i se încalcă în continuare dreptrile.

Liviu Dragnea poate cere liberarea condiționată după executarea a cel puțin două treimi din durata pedepsei, dacă și-a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, conform legii.

Liviu Dragnea, peste 500 de zile pe pușcărie

În prezent, fostul lider PSD mai are de ispășit încă 283 de zile până când va intra automat în Comisia de liberare condiționată, executând, până acum 500 de zile de pușcărie. Fracția de 2/3 prevăzută de lege (851 de zile) pentru a putea fi propus pentru eliberare, va fi executată de Liviu Dragnea, abia în toamna acestui an.

Favia Teodosiu, avocata fostul lider al social-democraților, a solicitat secretizarea ședinței de judecată. Liviu Dragnea, considerându-se nevinovat, le-a cerut judecătorilor să i se accepte solicitările.

„Am susţinut toate aspectele legale care susţin această cerere de revizuire şi aşteptăm acum să se pronunţe instanţa. Am solicitat să fie suspendată executarea în măsura în care instanţa va decide admisibilitatea în principiu. Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, (…) este în arest în baza unei decizii penale pronunţată de un complet care aşa cum am văzut nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile. Este singurul justruţiabil din cele peste 187 de dosare care s-au judecat la ICCJ pentru infracţiuni de corupţie căruia nu i s-a aplicat decizia CCR. Sigur, dânsul suferă foarte mult pe idee asta şi este afectat de acest aspect”, a declarat avocata Flavia Teodosiu la finalul procesului, potrivit Wowbiz.