Actual International

Kremlinul anunță motivul pentru care Putin nu a apărut la ultimele două întâlniri importante programate oficial

Kremlinul anunță motivul pentru care Putin nu a apărut la ultimele două întâlniri importante programate oficial
Infoactual/arhiva

Iată că nu este vorba despre război sau de faptul că stă ascuns în buncăr, nici că i-ar pune cineva gând rău de asasinat sau că ar fi bolnav în fază terminală, susțin oficialitățile ruse. Anunțul care lămurește de ce Putin nu a apărut la ultimele două mari întâlniri oficiale vine de la Kremlin.

Anunț de la Kremlin: Putin limitează contactele din cauza gripei și a mutațiilor covid-19

Kremlinul anunță motivul pentru care Putin nu a apărut la ultimele două întâlniri importante programate oficial.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin, a declarat că liderul rus nu se va întâlni nici cu jurnaliștii, așa cum proceda la fiecare sfâșit de an, și că limitează contactele din cauza gripei și a mutațiilor covid-19 care fac ravagii în Federația Rusă.

Vorbind pentru postul de presă rusesc Meduza, sâmbătă, 31 decembrie 2022, Peskov a declarat, de fapt mai mult a mărturisit:

Ca să fiu sincer, este puțin probabil ca aceasta [comunicarea cu jurnaliștii] să fie la fel ca înainte de pandemie, în viitorul apropiat”.

Peskov, referindu-se la incidența tot mai mare a coronavirusului și a gripei în Rusia, a menționat:

„Are loc un proces de mutație și valuri epidemiologice puternice de diferite tulpini de gripă, astfel încât cei responsabili de siguranța și sănătatea lui Putin ar trebui să ia măsuri de precauție.”

El a continuat spunând: „În astfel de condiții, sănătatea președintelui [Putin] este o chestiune de securitate a statului.

„Prin urmare, ar fi greșit să ne așteptăm ca în curând să fie la fel ca înainte. Voi răspunde că nu va fi așa.”

Declarația încearcă să răspundă numeroaselor zvonuri care abundă cu privire la sănătatea lui Putin. Potrivit Daily Star, care citează surse apropiate și demne de încredere, Vladimir Putin este bolnav în stadiu terminal și este ținut în viață de medici pentru a-și termina războiul din Ucraina.

Medicii folosesc tratamente occidentale avansate pentru a stopa extinderea cancerului în restul corpului lui Putin, scrie publicația britanică. Totodată, sursa citată transmite că președintele rus mai are mai puțin de un an de trăit.

„Pot spune că fără acest tratament, el nu ar fi fost cu siguranță în viața publică din Federația Rusă. Folosește cele mai avansate tratamente și terapie țintă pe care Rusia nu i-o poate oferi. Aș spune că tratamentul a avut prea mult succes. L-au tratat prea bine”, a spus Valery Solovey, politolog rus.

Solovey a ținută șă precizeze că, în pofida tratamentului avansat, sfârșitul este lui Putin aproape, potrivit medicilor care se ocupă de acest tratament, pentru că ”niciun medicament nu poate avea succes la nesfârșit,” în acest caz.