Actual Politică

La DNA a apărut o înregistrare în care Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, spune „ce nu avea voie să spună”

La DNA a apărut o înregistrare în care Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, spune „ce nu avea voie să spună”
Arhiva infoactual.ro

Ulterior deciziei liderilor PNL, cu girul întregului comitet de conducere, de a-i retrage lui Nicușor Dan sprijinul politic, în prezent, se pare că lucrurile iau o întorsătură foarte complexă pentru actualul primar general al Capitalei.

Și totul se petrece într-un moment cum nu se poate mai prost pentru Nicușor Dan. În timp ce se află la cea mai joasă cotă de popularitate la jumătatea mandatului a vreunui primar general în ultimii zeci de ani, iar realizările sale sunt nesemnificative (în afară de podul din Cișmigiu, pe care, într-adevăr, are de gând să îl renoveze), acum, primarul general al Capitalei are probleme și cu DNA.

Denunțul de la DNA

La DNA a fost depus un denunț exploziv, anunță Gândul. Denunțul este “exploziv” întrucât acesta conține și o înregistrare în care Nicușor Dan „spune practic ce nu avea voie să spună și își semnează condamnarea”. Zarurile s-au aruncat și lucrarea este în cercetări pe repede înainte, fiind audiați toți cei relevanți.

Aceasta nu este, însă, singura lucrare mare la DNA. Mai este în lucru, tot semi-finalizat, și dosarul cu angajările ilegale. Iar aceste fapte sunt, oarecum, similare cu cele ale lui Liviu Dragnea, pentru care fostul lider al social democratilor a fost și condamnat.

În prezent, lumea politică vuiește și aruncă predicții despre când PNL își va retrage sprijinul politic acordat edilului: înainte sau după explozia dosarului…

Pe scurt, despre “susținerea” lui Nicușor Dan de către PNL

În anul 2020, Nicușor Dan a candidat ca independent la Primăria Capitalei, dar cu susținerea PNL, în perioada în care președintele liberalilor era Ludovic Orban. Și după ce Orban nu a mai fost la conducerea PNL, s-a vorbit de mai multe ori de retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan, fără însă a se ajunge la o decizie.

Se știe faptul că fără sprijinul PNL, Nicușor Dan, nu doar că nu mai poate lua în calcul o candidatură pentru un al doilea mandat de primar general, dar va avea mari dificultăți de a obține o majoritate pentru proiectele pe care vrea să le treacă prin Consiliul General al Municipiului București în următorii doi ani.

De mai multe ori, liderii PNL și-au arătat dezamăgirea față de activitatea lui Nicușor Dan la conducerea Primăriei Capitalei, pentru care a primit susținerea partidului în urmă cu doi ani, în ciuda opoziției unora dintre membrii partidului, care ar fi vrut un candidat propriu.

Recent, PNL, prin vocea purtătorului de cuvânt, spunea că partidul încă aşteaptă de la Nicușor Dan să își onoreze obligațiile pe care şi le-a asumat și să confirme promisiunile pe care le-a făcut în faţa bucureştenilor în 2020, potrivit gandul.ro