Actual International

La televiziunea rusă se fac propuneri despre care să fie următoarea țară europeană bombardată. „Aceste state trebuie atacate”

La televiziunea rusă se fac propuneri despre care să fie următoarea țară europeană bombardată. „Aceste state trebuie atacate”
Arhivă

Kremlinul duce în continuare un război propagandistic cu NATO. Un susținător al președintelui rus Vladimir Putin declară la o televiziune din Rusia că Olanda ar trebui bombardată, pentru a fi blocat importul de țiței în Europa.

În cadrul emisiunii Rusia-1, Andrei Guruliov, fost comandant adjunct al militar sudic al Rusiei și un susținător fanatic al lui Vladimir Putin, a declarat că statul rusesc ar trebui să pornească un atac asupra Țărilor de Jos, ca răspuns al sancțiunilor impuse de NATO.

Amenințările rezultate din propaganda rusească la adresa Olandei

Conform spuselor lui Guruliov, bombardarea acestei țări este esențială, întrucât porturile din acest stat importă foarte mult petrol, esențial pentru Europa. Astfel, conform Yahoo News, Vladimir Putin ar putea lua în considerare bombardarea Țărilor de Jos ca și represalii împotriva Europei și NATO, ca urmare a implicării acestora în războiul din Ucraina, precum și a sancțiunilor impuse după atacurile rusești. În ciuda efectelor negative pe care Rusia le resimte la nivel economic, propaganda rusească susține că economia statului rusesc este mai bună ca niciodată.

Gurilov a susținut că Europa ar fi ”nebună” să se creadă ”invincibilă”. ”Când mă uitam la punctele vulnerabile ale Europei sau la obiectivele de importanță critică, din punct de vedere militar, pot să vă spun următoarele: nu mai puțin de 40% din țițeiul din Europa este importat și procesat de Țările de Jos, prin zonele sale de coastă”, a declarat politicianul rus.

Propaganda rusească pare să avanseze aluzii și scenarii referitoare la un conflict cu NATO, care, în cazul unui atac asupra acestor porturi europene, acest fapt ar declanșa automat articolul 5 din statutul NATO, care va riposta militar.