Actual International

Șeful NATO anunță când își va retrage Putin trupele din Ucraina. Confirmările apar: soldații ruși dezertează

Șeful NATO anunță când își va retrage Putin trupele din Ucraina. Confirmările apar: soldații ruși dezertează
Arhivă

Trupele ucrainene părăsesc bătălia, iar trupele ruse au moralul „tulburat”, deoarece războiul este de așteptat să dureze ani, a spus șeful NATO.

  • Forțele ucrainene au avut „dezertări” pe câmpul de luptă, a declarat ministerul britanic al apărării.
  • Între timp, forțele ruse s-au confruntat cu un moral „deosebit de tulburat”, cu lupte interne, între propriile echipaje, și confruntări armate.
  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat duminică faptul că „nimeni nu știe” cât poate dura războiul.

Trupele ucrainene părăsesc bătălia, în timp ce trupele ruse se confruntă cu un moral „tulburat”, deoarece invazia Rusiei în Ucraina ar putea dura „ani”, au spus oficialii.

„Unitățile de luptă din ambele părți sunt angajate în lupte intense în Donbas și probabil se confruntă cu un moral variabil”, a declarat ministerul britanic al apărării, conform unui raport de duminică al The Associated Press.

Ministerul Apărării a spus că „forțele ucrainene au suferit probabil dezertări în ultimele săptămâni”, dar „moralul Rusiei este foarte probabil să rămână deosebit de tulburat”.

Ministerul a mai raportat că au existat „cazuri în care unități întregi ruse au refuzat ordinele și continuă să existe confruntări armate între ofițeri și trupele lor”.

Informația vine în momentul în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că „nimeni nu știe” cât ar putea dura războiul, conform AP.

„Trebuie să fim pregătiți să dureze ani de zile”, a spus Stoltenberg, îndemnând aliații „să nu slăbească sprijinul pentru Ucraina, chiar dacă banii cheltuiți sunt mulți, nu numai în ceea ce privește ajutorul militar, ci și din cauza creșterii energiei și prețurilor produselor alimentare.”

Germania și-a redus sprijinul militar pentru Ucraina în mai, când președintele rus Vladimir Putin a avertizat Germania și Franța împotriva trimiterii de arme în Ucraina, spunând că ar risca „destabilizarea în continuare a situației”.