Actual Lifestyle

Legenda rock and roll-ului, contemporan și concurent al lui Elvis Presley, a încetat din viață. VIDEO HIT

Legenda rock and roll-ului, contemporan și concurent al lui Elvis Presley, a încetat din viață. VIDEO HIT
Infoactual

Jerry Lee Lewis, una dintre ultimele adevărate legende ale rock and roll-ului anilor 1950, a încetat din viață astăzi, vineri, 28 octombrie. Deosebit de interesant este faptul că un cântec al lui Jerry Lee Lewis a dăinuit peste vremuri, fiind hit și astăzi. Și, cu siguranță, nu se va opri aici.

Jerry Lee Lewis a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. VIDEO HIT

Jerry Lee Lewis, una dintre ultimele adevărate legende ale rock and roll-ului anilor 1950, a încetat din viață astăzi, vineri, 28 octombrie 2022, la vârsta de 87 de ani.

Moartea rockerului a fost confirmată de reprezentantul său, Zach Farnum, care a precizat că acesta a decedat în locuința sa din Memphis, Tennessee, în prezenţa soţiei sale, Judith.

Împreună cu Elvis Presley, Buddy Holly și Little Richard, a fost responsabil pentru introducerea unui nou gen de muzică în lume.

Jerry Lee Lewis, supranumit „The Killer”, ”nebuniile” sale de pe scenă, așa cum le descrie media internațională, combinate cu abilitățile incredibile la pian, i-au adus rapid o reputație uriașă, devenind rapid unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile.

Într-o ascensiune fulminantă, a urcat în vârful piramidei muzicale, a rămas și va fi tot acolo și de azi înainte, într-o viață nemuritoare.

Jerry Lee Lewis a fost bolnav în ultima perioadă, suferind din cauza unei gripe chiar în această lună. Artistul nu a putut să asiste la ceremonia de includere în Country Music Hall of Fame de pe 16 octombrie a.c., unde a fost reprezentat de soţia lui.

În spaţiul online a apărut şi o fotografie realizată după acea ceremonie, care îl arăta pe muzicianul Kris Kristofferson în timp ce îl vizita pe Jerry Lee Lewis în locuinţa acestuia, pentru a-i înmâna medalia ce atestă includerea sa în Country Music Hall of Fame, conform Agerpres.

Biografie

Jerry Lee Lewis  (29 septembrie 1935 – 28 octombrie 2022) a fost un cântăreț, compozitor și pianist american. Poreclit Killer, a fost descris ca fiind „primul mare sălbatic al rock n’ roll-ului și unul dintre cei mai influenți pianiști ai secolului XX.” Pionier al muzicii rock and roll și rockabilly, Lewis a făcut primele înregistrări în 1956 la Sun Records din Memphis.

„Crazy Arms” s-a vândut în 300.000 de exemplare în sudul țării, dar hit-ul său din 1957 „Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” a fost cel care l-a propulsat pe Lewis spre faima mondială. Acesta a urmat cu hiturile majore „Great Balls of Fire”, „Breathless” și „High School Confidential”.