Actual Diverse

Lewis Hamilton, la un pas să piardă Grand Prix-ul din cauza cercelului din nas. Situație nemaîntâlnită la Formula 1

Lewis Hamilton, la un pas să piardă Grand Prix-ul din cauza cercelului din nas. Situație nemaîntâlnită la Formula 1

Lewis Hamilton își scoate piercing-ul din nas pentru Grand Prix-ul Marii Britanii după ce a fost amenințat cu interdicția de a participa din cauza purtării de bijuterii.

LEWIS HAMILTON și-a scos piercing-ul pentru a evita o pedeapsă FIA înainte de Grand Prix-ul Marii Britanii

Campionul mondial a făcut această mișcare după ce a fost amenințat cu interdicția de a participa la cursă și cu o amendă FIA, acum mai mult timp. FIA a confirmat că Hamilton și-a scos piercing-ul pentru antrenamentul de deschidere, de vineri, de la Silverstone.

Un purtător de cuvânt al FIA a spus: „Pierce-ul a dispărut”.

Totuși, Hamilton este acum pregătit să continue discuția cu președintele F1, Mohammed Ben Sulayem, săptămâna viitoare.

Întrebat ieri, despre părerea lui în legătură cu poziția FIA, Hamilton a spus:

„Este îngrijorător – avem probleme mult mai mari. Trebuie să începem să ne concentrăm pe zone mai importante.

„Voi concura în acest weekend. Lucrez cu FIA. Problema aceasta nu este foarte importantă, voi lucra cu Mohammed și echipa lui pentru a rezolva în totalitate neînțelegerile.”

Starul Mercedes, în vârstă de 37 de ani, primise inițial o scutire medicală pentru două curse – Miami și Barcelona – unde i s-a permis să poarte piercing-uri.

În schimb, luna trecută, FIA i-a cerut lui Hamilton să elimine toate articolele pentru a respecta noile reglementări de siguranță până pe 30 iunie.

Britanicul a răspuns mai întâi prezentându-se, la o conferință de presă, plin de bijuterii. Hamilton și-a scos apoi cerceii înainte ca Grand Prix-ul de la Monaco să înceapă. Cu toate acestea, piercing-ul din nas a rămas o problemă, deoarece Hamilton a susținut că nu a putut fi îndepărtat cu ușurință.

El a spus luna trecută:

„Când [FIA] mi-au spus despre bijuterii, au spus că siguranța este cea mai importantă.”

„Și am spus: „Ei bine, ce s-a întâmplat în ultimii 16 ani? Am purtat bijuterii în ultimii 16 ani, deci siguranța nu era o problemă atunci?””

Întrebat dacă este mulțumit de hotărâre și de faptul ca a fost nevoit să-și scoată pierce-ul din nas, el a continuat:

„Nu. Nu. Am o scutire în legătură cu asta, voi primi o scutire pentru restul anului.”

„Verighetele sunt permise. Voi purta patru ceasuri data viitoare [în Monaco]”.

Regulile FIA ​​privind bijuteriile precizează: „Purtarea bijuteriilor în timpul acestei competiții poate împiedica atât intervențiile medicale, cât și diagnosticul și tratamentul ulterior, în cazul în care este necesar în urma unui accident.”

„Prezența bijuteriilor poate încetini, din cauza riscului de „agățare”, îndepărtarea de urgență a echipamentelor de siguranță a șoferului, cum ar fi casca, cagula și salopeta.”

„Purtarea de bijuterii sub formă de piercing-uri sau lanțuri metalice pentru gât este interzisă în timpul competiției și, prin urmare, poate fi verificată înainte de start.”