Actual International

Liang Shi, chinezul care încearcă de 25 de ani să intre la facultate

Liang Shi, chinezul care încearcă de 25 de ani să intre la facultate
unsplash

La 55 de ani, chinezul Liang Shi este unul dintre cei mai ambițioși și perseverenți oameni. Vrea să intre cu orice preț la facultate, deși a picat exemenul de 25 de ori. Anul acesta speră să fie cu noroc!

Liang Shi nu renunță la visul său de a urma studii superioare. Deși este proprietarul unei companii de succes de materiale de construcții din Chengdu, capitala provinciei Sichuan, din sud-vestul Chinei, și are suficiențte resurse financiare pentru a face orice, bărbatul nu se simte complet împlinit.

Din adolescență visează să intre la Universitatea din Sichuan și a dat admiterea de 25 de ori. Ghinion! Încă nu și-a atins obiectivul, dar el tot insistă. Se concentrează doar pe învățarea intensă pentru examenul de admitere (gaokao) din acest an.

„Tocmai am împlinit 55 de ani și sunt încă tânăr. Nu am avut nicio problemă în a învăța istoria și geografia până acum. Dacă reușesc să intru la o facultate care îmi place, voi pune capăt acestui Marș lung de gaokao și voi merge la școală. În caz contrar, voi continua să dau gaokao până când va deveni evident că visul meu nu se poate realiza”, a declarat recent Liang, conform incredibila.ro.

Și-a schimbat specializarea

Liang Shi a dat pentru prima dată examenul gaokao în 1983. Nu a candidat chiar în fiecare an, fie din cauza responsabilităților profesionale, fie din cauza unor politici care au fost între timp anulate, cum ar fi faptul că nu era căsătorit și nu avea sub 25 de ani. Cel mai bun punctaj pe care l-a obținut vreodată a fost puțin peste 400 din 750 de puncte posibile, ceea ce i-ar fi permis să fie admis la o universitate de rangul doi, dar nu și la școala visurilor sale, Universitatea din Sichuan.

După 25 de încercări la partea de înțelegere a științelor din cadrul examenului gaokao, care este necesară pentru studenții la științe, Liang a trecut anul acesta la artă și științe umaniste, sperând să intre, în sfârșit, la Universitatea din Sichuan. Nu ia în seamă criticile prietenilor săi, care cred că nu va reuși mai ales din cauză că memoria i-a slăbit odată cu vârsta și nu mai poate reține conținutul manualelor. Liang Shi spune că scepticismul oamenilor din jurul lui chiar îi motovează și vrea să le demonstreze și lor să până la urmă va învinge.

Cel mai greu examen

Gaokao este considerat drept cel mai dificil examen de admitere la universitate din lume, milioane de studenți concurând pentru un număr limitat de locuri disponibile la universitățile de top din China. Mulți părinți cred că acest singur examen poate decide viitorul copiilor lor.