Actual Diverse

Liber la locurile de parcare. Locuitorii unui sector din București vor avea parte de ce le-a fost interzis până acum

Liber la locurile de parcare. Locuitorii unui sector din București vor avea parte de ce le-a fost interzis până acum
facebook.com

De la 1 februarie 2023, o parte dintre locuitorii Capitalei pot primi și al doilea loc de parcare pentru același apartament.

Este vorba despre locuitorii din Sectorul 4, iar această opțiune, care nu era valabilă până la finalul anului 2022, a fost votată recent de Consiliul Local Sector 4.

De anul acesta, Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 oferă cetățenilor posibilitatea închirierii unor locuri de parcare suplimentare față de cele utilizate deja, având în vedere numărul mare de solicitări privind atribuirea locurilor de parcare în Sectorul 4 al Municipiului București.

Adică, pentru aceeași adresă de domiciliu/reședință sau sediu/punct de lucru, locuitorii Sectorului 4, București, pot beneficia de două sau mai multe locuri de parcare  dacă îndeplinesc o serie de condiții.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de mai multe locuri de parcare

“Dacă în zona în care locuiți identificați un loc de parcare neocupat și pentru care nu există nicio solicitare de atribuire înregistrată din partea unei persoane care nu deține niciun astfel de loc, atunci puteți să faceți demersurile pentru închirierea lui”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4 din București.

Demersuri care trebuie făcute

“Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să depuneți o solicitare privind intenția dumneavoastră pe platforma online www.mobilitateurbana4.ro”.

Se achită și un tarif suplimentar

“Apoi, într-un interval de 7 zile calendaristice de la data validării solicitării dumneavoastră trebuie să achitați taxa locală pentru locul de parcare de reședință, specifică zonei (A,B,C,D), precum și tariful suplimentar în valoare de 500 de lei + TVA pentru fiecare nou loc de parcare închiriat“.

Cum se poate face plata

“Plata se poate efectua utilizând următoarele instrumente:

  • online pe mobilitateurbana4.ro, prin aplicația ”Primaria Sectorului 4”
  • numerar/cu cardul la automatele SelfPay”.

Noile prevederi vor fi aplicate începând cu februarie 2023

“Modificările de mai sus au fost votate în ședința Consiliului Local Sector 4 de la finalul anului trecut, în cadrul căreia, consilierii locali au introdus noile prevederi în ”Metodologia de gestionare a locurilor de parcare aflate pe domeniul public sau privat al Municipiului București de pe raza Sectorului 4”, care vor fi puse în aplicare începând cu data de 01.02.2023”, potrivit celor menționate în comunicatul de presă al Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, publicat pe ps4.ro.