Actual

Locuri de muncă vacante la Chișinău, de două mii de euro pe lună

Locuri de muncă vacante la Chișinău, de două mii de euro pe lună

Să vezi și să nu crezi, țara unde mulți oameni trăieșc la limita subzistenței, prezintă un fapt inedit, când vine vorba despre muncă.

Locuri de muncă vacante la Chișinău, de două mii de euro pe lună

Există o expresie moldovenească ”decât să muncești geaba, mai bine stai geaba”. În acest caz, nici banii nu sunt convingători pentru a munci, astfel încât posturi foarte bine plătite nu își găsesc stăpânul.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în repetate rânduri și pe toate căile de comunicare, informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite locuri de muncă vacante pe piața muncii, conform declarațiilor agenților economici.

Astfel, cel mai plătit loc de muncă vacant (între 45-49 mii lei, echivalent 2200 și 2500 euro), înregistrat la ANOFM de către o companie cu capital este cum era de așteptat, în informatică, pentru poziția de inginer-manager responsabil de gestionarea accidentelor de securitate cibernetică.

Clasamentul celor mai plătite locuri de muncă vacante arată așa: 40-45 mii lei, echivalent 2000-2250 euro,   poziția de șef secție economico-financiară la o altă societate, care își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău. Candidatul perfect trebuie doar să aibă studii economice și experiență de muncă.

25 mii lei (1250 euro) sunt oferiți pentru funcția de agronom pentru o firmă din  raionul Florești. Candidatul trebuie să dețină experiență minimă și permis auto.

Lista celor mai plătite joburi este continuată cu funcțiile vacante de consultant la o fabrică de vin, mecanic auto la firma de specialitate, specialist în testarea aplicațiilor software la o societate cu capital străin și sudor în domeniul construcțiilor. Persoanele care doresc să ocupe aceste locuri de muncă sunt informate că salariul este de maxim 20 mii lei (o mie de euro).

Locuri de muncă se găsesc și  în municipiul Chișinău, dar și în raionul Ialoveni, care se află în imediata vecinătate a acestuia.

Salariul pentru medici între 700 și 900 de euro

Cu câte 14-19 mii lei (700-950), lunar, vor fi remunerați și doi medici specialiști care se vor angaja la Spitalul Clinic Militar Central din municipiul Chișinău. La fel, 15-18 mii lei (750-900) pot fi fi oferiți unui medic ftiziopneumonolog în raionul Cantemir.

Totodată, sunt posturi libere și pentru  ”șef schimb, controlor calitate, tehnolog și cusător”, potrivit AOFM, pentru care salariul minim va fi de 4000 lei lunar (200 euro).

Locurile de muncă disponibile pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Doritorii sunt îndemnați, după cum scrie și NewsMaker, să acceseze Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a ANOFM, întocmit în baza cererilor și necesităților agenților economici din Republica Moldova.

”Ce faci bade Ioane, șezi și cugeți?” ”Nu, numa șed” Cam așa se întâmplă și cu locurile de muncă. Cei care au rămas pe la casele lor și nu lucrează peste hotarele țării, probabil că se mai gândesc. A lua decizia să lucrezi nu este una deloc ușoară.

Eveniment. Angajați și angajatori față în față

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă desfăşurarea Bursei Generale a Locurilor de Muncă, la nivel naţional, în data de 20 mai 2022. Evenimentul are loc la nivelul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă şi se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional. Participarea la acest eveniment este gratuită.

Foto: Internet