Actual

Loverboy de Vaslui. Un solist de muzică populară agăța femei pe Facebook, apoi le cerea bani și bijuterii

Loverboy de Vaslui. Un solist de muzică populară agăța femei pe Facebook, apoi le cerea bani și bijuterii
Vremea Nouă

Un bărbat din Vaslui a reușit să îmbine viața artistică cu cea de infractor timp de doi ani. Acum, Marian Calimandruc, solist de muzică populară, a ajuns în arest pentru înșelăciune.

Marian Calimandruc are 36 de ani și este solist într-o formație de muzică populară, iar din 2019 a luat și calea infracțiunilor. Dorința era una foarte clară: voia să obțină bani ușor și repede.

Din septembrie 2019 până în luna mai 2020, Calimandruc a înșelat mai mulți bătrâni chiar de la el din sat, din comuna vasluiană Roșiești

Profitând de vulnerabilitatea persoanelor mai în vârstă, bărbatul le-a luat și i-a dus la diferite magazine cu produse electronice de pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi, obţinând în mod ilicit foloase, bani sau bunuri, în numele acestora. Atunci, bărbatula fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru înşelăciune, prejudicial în acest caz fiind de 140.000 de lei.

Marian Calimandruc nu s-a învățat minte și nu s-a potolit. Împreună cu 5 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 19 şi 60 de ani, a pus la cale alt plan cu ajutorul căruia să stoarcă bani de la persoanele naive.

Lover boy” de Vaslui

Cântărețul și-a deschis mai multe conturi pe reţelele de socializare şi, profintând de statutul său, a început să atragă cât mai multe femei, cărora le promitea că se va însura cu ele. În realitate, după ce le câștiga încrederea, le cerea diferite sume de bani și bijuterii.

Această metodă de înșelăciune se numește „Lover Boy” și încă are succes în rândurile infractorilor. Marian Calimandruc a fost ridicat zilele trecute cu mascaţii de la domiciliu. Anchetatorii au stabilit că acesta a înşelat mai multe femei, cu vârste între 38 şi 60 de ani, pe care le cunoscuse pe Facebook şi de la care a obţinut diferite sume de bani şi obiecte de valoare. Alţi 5 bărbaţi şi o femeie au fost duşi la poliţie pentru audieri în acelaşi caz.

În acest caz, au fost induse în eroare mai multe femei din judeţele Mehedinţi şi Vaslui, precum şi din Republica Moldova. Potrivit IPJ Vaslui, cu promisiunea de căsătorie, solistul de muzică popular Marian Calimandruc ar fi obţinut în mod injust sume mari de bani, bijuterii şi alte foloase în valoare totală de 500.000 lei.