Actual

Șapte persoane au fost duse la audieri într-un dosar de înșelăciune și deținere ilegală de arme. Unde au loc perchezițiile

politisti

Mai multe percheziții au loc în acest moment în București, Bârlad, Ploiești și într-o comună din județul Prahova. Persoanele vizate sunt acuzate de infracțiuni precum: înșelăciune, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și deținere ilegală de arme.

Șapte persoane vor ajunge într-o primă fază la audieri!

Potrivit informațiilor News.ro, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare șapte mandate de percheziție domiciliară:

„În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cei ai Secţiei nr. 4 de Poliţie Ploieşti şi cei ai Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, pun în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiile Bucureşti, Bârlad, Ploieşti şi într-o comună din judeţul Prahova, la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, deţinere ilegală de arme, precum şi tăiere şi furt de arbori, în trei cauze diferite”, a anunţat Poliţia Română.

Prejudiciul cauzat este de peste 31.500 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploieşti.

Marți, două persoane din județul Buzău au fost reținute fiind suspectate de trafic de minori!

În decursul zilei de ieri, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Buzău, la două persoane bănuite de trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2021, un bărbat, în vârstă de 21 ani, ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, o minoră, în vederea exploatării sexuale a acesteia, prin determinarea la întreținerea de relații sexuale, în schimbul unor sume de bani.

Tânărul ar fi închiriat apartamente în Ploiești, Constanța și Focșani și ar fi postat pe site-urile specializate anunțuri cu privire la oferirea de servicii sexuale de către minoră.

În activitatea infracțională, bărbatul ar fi fost sprijinit de o altă tânără, în vârstă de 18 ani, din Buzău. Aceasta ar fi avut rolul de a o supraveghea pe victima minoră și de a-l informa cu privire la activitatea ei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un laptop şi 2.000 de euro.

În cauză, au fost puse în executare 2 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Ulterior, autoritățile au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, iar, în cursul zilei de mâine, 13 aprilie, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă, potrivit informațiilor politiaromana.ro.