Actual Diverse

Mașini luate cu credite în Germania și vândute românilor cu acte false. Prejudiciu uriaș adus nemților. Video

Mașini luate cu credite în Germania și vândute românilor cu acte false. Prejudiciu uriaș adus nemților. Video

Inventivitatea românilor este fără limite. S-au gândit până și la credite pe teritoriul altui stat, pentru a ”înmulți” banii acasă, în România.

Mașini luate cu credite în Germania și vândute românilor cu acte false. Prejudiciu uriaș adus nemților. Video

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) București, cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Maramureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au efectuat luni, 11 iulie, 14 percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Ilfov și Maramureș, la persoane bănuite de înșelăciune, falsificare de documente autentificate străine și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2020 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi achiziționat sau ar fi facilitat achiziționarea a 8 autoturisme, accesând credite la instituții financiare din Germania”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Ulterior, inițiatorii ideii, reprezentanții grupului infracțional organizat, au înmatriculat și vândut autoturismele pe teritoriul României, folosind documente falsificate, fără a mai plăti ratele creditelor obținute, cauzând un prejudiciu total de 1.500.000 de euro.

Șase persoane bănuite au fost conduse la sediul B.C.C.O. București, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale”, se arată în același  comunicat.

În cadrul perchezițiilor, la domiciliul bănuiților au fost găsiți bani, arme și două dintre mașini care fac obiectul cercetărilor.

Povestea și protagoniștii ei

Suspecții, între care s-ar afla și doi dintre membrii familiei Pastramă, ar fi cumpărat opt autoturisme scumpe cu credite obținute fraudulos de la bănci din Germania, însă nu ar mai fi plătit ratele.

Ofițerii români de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) sunt cei care au aflat cum gruparea din România ar fi păcălit dealerii auto și băncile din Germania. Cel puțin opt autoturisme, care valorează între 20.000 și 60.000 de euro, au fost aduse în România, cu scopul precis de a li se pierde urma.

Cel puțini cinci suspecți, între care, susțin surse apropiate de anchetă, s-ar afla și frații Doina și Relu Pastramă, ar fi implicați în aceste fraude, a transmis protv.

Două dintre mașinile cumpărate cu credite dubioase au ajuns la cumpărători români de bună credință, dar care vor rămâne fără ele, în circumstanțele date. Mașinile urmează a fi returnate proprietarilor de drept din Germania. Celelalte șase mașini, potrivit ofițerilor de la Crimă Organizată, ar fi ajuns cu titlu de gaj la cămătari din capitală.

Inițial, cei cinci suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, însă un judecător de drepturi și libertăți a refuzat să îi aresteze preventiv și i-a plasat sub control judiciar.

Foto: BCCO/captura tv/ youtube