Actual International

Lovitură dură pentru Putin. Omul resposabil cu servieta nucleară, găsit împușcat

Lovitură dură pentru Putin. Omul resposabil cu servieta nucleară, găsit împușcat

Liderul de la Kremlin a mai rămas fără un om. Despre acesta se știe deocamdată că s-ar fi împușcat, dar circumstanțele sunt suspecte și de această dată și ridică multe semne de întrebare.

Lovitură dură pentru Putin. Omul resposabil cu servieta nucleară, găsit împușcat

Bărbatul care transporta servieta cu controale nucleare a lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat la domiciliul său.

Zimin a fost găsit cu răni prin împușcare în apartamentul său din Krasnogorsk, în regiunea Moscovei. În acel moment, concubina sa, medic fiind, era plecată să trateze răniții de pe urma războiului lui Putin din Ucraina, titrează Mirror.

Vadim Zimin a fost găsit de fratele său. Se presupune că Zimin se afla în baie în momentul în care s-ar fi împușcat. El zăcea într-o baltă de sânge, cu o rană la cap, iar alături de trupul său se afla un pistol Izh 79-9TM.

El a fost transportat de urgență la spital și se află în stare gravă la terapie intensivă. Nu se știe exact care este motivul pentru care a recurs la acest gest.

Ce se știe despre omul cu servieta

Vadim Zimin, colonel în retragere în cadrul Serviciului Federal de Securitate, fusese însărcinat cu servieta cu comenzile nucleare rusești, obiect care îl însoțește, întotdeauna, pe liderul de la Kremlin.

Vadim Zimin, în vârstă de 53 de ani, se află acum internat în stare gravă la terapie intensivă, spun rapoartele de la Moscova.

Se știe că el a îndeplinit acest rol și pentru fostul președinte Boris Elțîn. El a continuat în serviciul de securitate ajungând până la rolul de colonel sub conducerea lui Vladimir Putin, dar rolul precis al fostului spion KGB nu este clar. Nu există decât o singură fotografie a secretosului colonel.

Evenimentul nefericit a venit în această perioadă în care Zimin se confrunta cu o anchetă penală, pentru o presupusă luare de mită, după ce s-a alăturat serviciului vamal într-o funcție de conducere, a relatat Moskovsky Komsomolets.

Este cunoscut ca fiind și omul cu seriveta. În servieta pe care acesta o căra mereu după el, pentru președintele rus, se află dispozitivul de lansare al rachetelor strategice ale Kremlinului.

Se știe că Putin a tachinat în mai multe rânduri Occidentul cu referire directă la ofițerul care poartă codurile nucleare și care este mereu vizibil lângă el, scrie capital. El a făcut acest lucru și în luna aprilie, când a participat la funeraliile politicianului ultranaționalist Vladimir Jirinovski la Moscova.