Lifestyle

Lovitură teribilă pentru Simona Halep. Din păcate nimeni nu se aștepta la anunțul oficial făcut de ea: Nu doar că îmi <> reputația, dar și pe mine

Simona Halep
sursa foto: Adevărul

Coșmarul pare că nu se mai termină pentru Simona Halep, cu toate că sportiva spune că este nevinovată și a venit cu dovezi clare în scandalul de dopaj de care a fost acuzat-o după US Open.

Mai mult, din cauza amânărilor, Federația Internațională de Tenis (ITF) a transformat-o pe cea mai bună jucătoare de tenis din România într-o adevărată victimă, asta din cauza modului absolut revoltător în care a tratat situația ei.

Simona Halep, la pământ

În toamna anului trecut, mai exact în octombrie 2022, atunci când a apărut știrea că româncă a picat testul antidoping, ea a fost atacată vehement și mulți au pus-o la zid, cu toate că nu știau toate detaliile. Totuși, acum, o mare parte dintre cei care au condamnat-o inițial pe Halep au trecut în tabăra ei! Indiferent dacă este vinovată sau nu, sportivei i s-a făcut o mare nedreptate, deoarece i-a fost amânată, în mod repetat, audierea în cazul său de dopaj.

Recent, sportiva a confirmat, într-o postare dură pe Instagram, că tocmai asta s-a întâmplat, la solicitarea celor de la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), deja pentru a treia oară. Astfel, noul termen prevede ca audierea să aibă loc, luna viitoare.

„Aștept să fiu judecată din octombrie, anul trecut. În decembrie, am reușit să demonstrez, datorită experților, că un lot din suplimentele pe care le foloseam a fost contaminat (n.r. – cu substanța interzisă, Roxadustat), ceea ce a cauzat testul meu pozitiv. Am cerut, așa cum prevăd regulamentele antidoping, să am parte de o audiere rapidă. E dreptul meu, e ceva scris în regulament! Din păcate, ITIA mi-a amânat audierile de trei ori.

Mi-au refuzat dreptul de a fi judecată de un tribunal independent. Nu m-au lăsat să particip în turnee de 8 luni. Acum știu că am ratat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai zic de faptul că îmi voi pierde toate punctele și locul din clasament. Nu doar că îmi <<ucid>> reputația, dar și pe mine ca o jucătoare profesionistă. Și nici nu vreau să vorbesc despre consecințele acestei situații asupra sănătății mele mintale. Lipsa de respect a celor de la ITIA pentru regulamente, în ceea ce privește audierea mea rapidă, înseamnă o lipsă de respect pentru mine și nu mai am cuvinte. Dreptatea amânată e dreptatea refuzată“, a fost mesajul acid transmis de Simona Halep pe Instagram.

Revenirea pe teren va fi una foarte grea

Revenirea în tenis după aproape 9 luni va fi una teribilă pentru Simona Halep, cu toate că Ion Țiriac a lăsat-o să se antreneze pe terenurile sale din București.

În primul clasament WTA de după US Open 2022, ultimul turneu la care a jucat, Halep avea 3.025 de puncte și era pe locul 9 mondial. Astăzi, în ierarhia live, actualizată în timp real, românca a rămas cu doar 1.290 de puncte. Și a căzut până pe 35 WTA, adică 26 de poziții în clasament. Ca idee, un sportiv primește 2.000 de puncte, când câștigă un Grand Slam, scrie Adevărul.

După French Open, turneu care va începe de luni la Paris, sunt șanse mari să o vedem pe Halep în jurul locului 50 WTA sau chiar mai jos. Prăbușirea se va accentua, în săptămânile următoare, deoarece Halep a avut rezultate mai bune pe iarbă decât pe zgură, anul trecut. După French Open 2022, ea a atins semifinalele în trei turnee succesive, la Birmingham – Semifinale (110 puncte), Bad Homburg – Semifinale (110 puncte) și Wimbledon – Semifinale (fără puncte puncte). Practic, în iunie și iulie, Halep va mai pierde 220 de puncte.