Actual Politică

Ludovic Orban, despre un pol de dreapta cu Dacian Cioloş: E prematur. Susţinătorii nu renunţă la ideea unui nou partid

Ludovic Orban, despre un pol de dreapta cu Dacian Cioloş: E prematur. Susţinătorii nu renunţă la ideea unui nou partid
FOTO: STIRILE PRO TV

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban a declarat că este prematur să discute despre un posibil pol de dreapta alături de Dacian Cioloş, şi a recunoscut că a purtat discuţii cu fostul preşedinte al USR. De partea cealaltă, Dacian Cioloş a avut o întîlnire cu europarlamentarii USR care îl susţin în demersul său de a părăsit partidului şi a înfiinţa o nouă formaţiune politică. Cioloş a anunţat că nu vrea să fie preşedinte.

Ludovic Orban, despre un pol de dreapta cu Dacian Cioloş: E prematur. Susţinătorii lui Cioloş nu renunţă la ideea unui nou partid

Întrebat dacă negociază cu Dacian Cioloş formarea unui pol de dreapta, Ludovic Orban a spus că, în primul rând, trebuie să se hotărască domnul Cioloş ce va face.

 „E prematur să discutăm despre subiectul ăsta. În primul rând trebuie să se hotărască domnul Cioloş ce va face, eu nu ştiu ce va face Dacian Cioloş. Cei 16 parlamentari ai Partidului Forţa Dreptei colaborează cu USR, în Parlament, ”dar nu pe toate punctele”.”, a spus liderul Forţa Dreptei, în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

Orban a recunoscut că a discutat cu Dacian Cioloş însă a precizat că nu ştie ce va face acesta.

Despre o posibilă plecare a acestuia din USR, aşa cum s-a vehiculat, neoficial, în ultima perioadă, Ludovic Orban a răspuns: ”Nu vorbesc despre ipoteze”.

Despre o alianţă cu USR, Orban a arătat că cei 16 parlamentari al Forţa Dreptei colaborează cu USR, ”dar nu pe toate punctele”. ”Sunt puncte în care nu ne înţelegem, noi suntem liberali conservatori”, a declarat Orban, dând exemplul propunerii USR cu zero taxe pe salariul minim.

”Sună bine, poţi să îi fraiereşti pe toţi angajaţii, să te voteze, cei cu salariul minim (..) dar chestia în sine provoacă o gaură în buget de 62 de miliarde şi nu prea e practicată pe nicăieri, mai ales cânt ai cotă unică de 10%”, a spus el.

Echipa lui Dacian Cioloș discută despre formarea unui nou partid: ”Proiectul stă în voi. E timpul pentru o reconstrucție nouă!”

Fostul președinte PLUS și USR, Dacian Cioloș a discutat luni seară posibilitatea creării unui nou partid politic într-o întâlnire cu mai mulți lideri PLUS. Alături de europarlamentarii Dragoș Tudorache și Ramona Strugariu, aceștia au discutat despre ideea de a forma un nou partid în jurul echipei de cinci europarlamentari.

”Este foarte important să o facem în acest context. Ați văzut și voi ce s-a scurs în presă deja. Putem merge altfel mai departe. Nu este important dacă eu sunt sau nu președinte. Eu am pus pe masă un program care a rezultat din discuțiile cu voi”, a explicat Dacian Cioloș, potrivit surselor G4Media.

Ideea ar fi ca ei să susțină crearea partidului și a unor noi lideri.

”Trebuie să formăm lideri în țară pe care noi îi vom susține de afară. Nu uitați simbioza intern/extern”, a explicat Dragoș Tudorache.

Dacian Cioloș a susținut în cadrul discuțiilor că nu vrea să fie președinte al partidului. Planul este ca în primă fază să se creeze un site unde să fie urcat un viitor statut al partidului, potrivit surselor citate.

Tudorache a vorbit în întâlnirea de luni seară despre pașii ce trebuie urmați. În primul rând, demisia din USR.

”Actul demisiei va fi însoțit de o comunicare publicului și membrilor în care explicam motivele. Apoi vom anunța lansarea unui nou proiect politic. Veți vedea un site unde vor apărea linii care vor contura ce viziune de conținut vom avea”, a precizat Tudorache.