Actual International

Lukașenko se numește pe sine și pe Putin „cei mai nocivi și toxici oameni de pe această planetă”

Lukașenko se numește pe sine și pe Putin „cei mai nocivi și toxici oameni de pe această planetă”
Infoactual

O întâlnire pe care toată planeta a urmărit-o cu sufletul la gură. Doi președinți Lukașenko și Putin, o sigură doctrină: Uniunea Sovietică, așa cum era ea, în trecutul apus. Mai ieri, președintele Belarus tăia lemne să încălzească europenii care au rămas fără gazul rusesc și azi face o declarație, din seria umorului negru care îl caracterizează.

Lukașenko se numește pe sine și pe Putin „cei mai nocivi și toxici oameni de pe această planetă”

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că președintele rus Vladimir Putin și el însuși sunt cei doi ”cei mai nocivi și toxici oameni de pe această planetă”, în timpul unei conferințe de presă care a avut loc la Minsk.

El a vorbit după ce o delegație a Federației Ruse a zburat de la Moscova în capitala belarusă pentru discuții pentru prima dată din iunie 2019. Putin a fost însoțit de Serghei Șoigu, ministrul său al apărării, și Serghei Lavrov, ministrul de externe de la Kremlin.

Descrierea făcută de Lukașenko celor doi dictatori a fost făcută în timp ce el și omologul său stăteau la o masă lungă pe podium. „Știți că noi doi suntem co-agresori, cei mai nocivi și toxici oameni de pe această planetă”, a comentat el, aruncând o privire severă către Putin.

O înregistrare video – subtitrată de el însuși – a conferinței de presă împărtășită de Anton Gerashchenko @Gerashchenko_en, fost consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a arătat reacția inițială a lui Putin la acest comentariu. Acesta a părut să fie luat oarecum prin surprindere, continuând să privească în jos la masă.

„Avem un singur argument, cine este mai mare”, a continuat liderul belarus. „Vladimir Vladimirovici spune că eu sunt”. Aducând în cele din urmă un răspuns, Putin a replicat: „Încep să cred că el este”. Lukașenko a completat dublul act adăugând: „Așa că am decis împreună. La fel. Asta e tot.”