Diverse

Magic. Regina Curcubeu și-a luat la revedere prin cele șapte culori care au apărut pe cerul Angliei

Magic. Regina Curcubeu și-a luat la revedere prin cele șapte culori care au apărut pe cerul Angliei

Regina curcubeu a plecat într-o lume mai bună. Deasupra Buckingham, cele șapte culori ne-au arătat încă o dată că viața de dinclolo chiar există.

Regina curcubeu a plecat într-o lume mai bună. Ea și-a luat la revedere prin cele șapte culori care au apărut pe cerul Angliei

Moartea reginei Elisabeta a II-a, anunțată joi seară de Palatul Buckingham, reprezintă un moment de cotitură pentru Marea Britanie, incomparabil și incalculabil în același timp. Lumea nu va mai fi la fel. Regina Elisabeta a II-a a ținut lumea într-o zonă a binelui, tocmai prin energia ei minunată, plină de soare și lumină. Au spus-o vizionarii, de-a lungul timpului; după ce ”pleacă” regina, lumea nu va mai fi la fel!

Bucuria ei copilărească, sufletul ei blând, căldura cu care își privea rudele și oaspeții, glumele ei unice, toate acestea vor trăi permanent în inimile noastre. Când intra undeva regina se lumina întreaga încăpere, tocmai prin culorile ei minunate alese cu delicatețe din nunațele curcubeului.

Acesta marchează atât pierderea unui monarh venerat, singurul de altfel, pe care majoritatea britanicilor l-au cunoscut vreodată, cât și sfârșitul unei figuri care a servit ca o legătură vie cu gloria Marii Britanii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a prezidat adaptarea sa capricioasă la o eră post-colonială și post-imperială și a condus-o prin divorțul amar de Uniunea Europeană, titrează New York Times.

Analiza succesiunii la monarhia britanică

Atunci când Charles îi va succeda mamei sale ca monarh, există o șansă ca el să nu devină Regele Charles al III-lea, deoarece nu este neobișnuit ca membrii familiei regale să își ia un alt nume atunci când urcă pe tron.

El este liber să își aleagă propriul titlu regesc și poate selecta un altul din prenumele său complet – Charles Philip Arthur George – sau poate alege un nume complet diferit. Propriul tată al reginei, al cărui nume de botez era Albert, a ales să fie încoronat rege George al VI-lea în 1936, când a urcat pe tron.

”Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, au scris reprezentanții Casei Regale pe Twitter.

Printre primele mesaje

„Condoleanțe din suflet la trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății sale, care s-a întins pe șapte decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional de loialitate și angajament în serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de Familia Regală”, a scris şeful statului român, Klaus Johannis, pe Twitter.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat într-o postare pe Twitter că regina a întruchipat „continuitatea și unitatea” națiunii britanice timp de peste 70 de ani. „Mi-o amintesc ca pe o prietenă a Franței, o regină cu inimă bună care a lăsat o impresie de durată asupra țării și secolului său”, a scris el pe Twitter.

Foto: arhiva/New York Times