Actual Diverse

Breaking: Regina Elisabeta a II-a s-a stins! Avea 96 de ani și a adunat 70 de ani de domnie remarcabili. Charles este, de acum, rege!

Regina Elisabeta a II-a s-a stins! Avea 96 de ani și a adunat 70 de ani de domnie remarcabili. Charles este, de acum, rege!

Regina Marii Britanii s-a stins, la 96 de ani, punând capăt domniei sale istorice și stârnind un val de durere în întreaga lume.

Într-o declarație sumbră, Palatul Buckingham a confirmat joi seară că Majestatea Sa Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, a murit, iar fiul ei, Charles, a devenit rege.

Palatul Buckingham a anunțat în această seară într-un comunicat: „Regina a murit în mod pașnic la Balmoral în această după-amiază.

Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”.

Marea Britanie a fost imediat cufundată în stare de doliu, planurile pentru înmormântarea ei și o zi națională de comemorare urmând să fie anunțate în zilele următoare.

Decesul ei survine după ce Prințul Charles și Prințul William s-au grăbit să fie alături de regină după ce medicii au confirmat că sunt „îngrijorați” pentru sănătatea ei.

Înainte de moartea sa, Palatul Buckingham a declarat că monarhul se simțea „confortabil” la Balmoral, unde a rămas sub supraveghere medicală.