Actual

Mai este încă timp! Cel mai frumos târg de Paște din România ține până de 1 Mai

targ de paste craiova
sursa foto antena 3 cnn

Târgul din Craiova continuă să fie considerat cea mai populară destinație europeană de Paște pentru al doilea an la rând. Zilnic, acest loc este vizitat de către numeroși turiști, atât din România, cât și din străinătate.

Un site al Comisiei Europene, Europe’s Best Destinations, a întocmit un clasament, conform căruia Craiova se află pe prima poziție ca destinație europeană de Paște pentru al doilea an consecutiv. Târgul organizat în orașul doljean a adus numeroși turiști din toată țara și din străinătate, iar zilnic zeci de persoane vizitează acest eveniment. Pe locurile următoare în clasament se află Viena și Zagreb.

Târgul intitulat „Alice în Țara Minunilor” este împodobit cu personaje din basme, căsuțe pline cu bunătăți, coruri spectaculoase și peste 100.000 de flori, oferind astfel o atmosferă de poveste. „Târgul de Paște de la Craiova a obținut locul I în Europa”, a anunțat primarul din Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Costuri de 70.000 de euro pentru târg

Evenimentul de amploare organizat în Craiova pentru târgul de Paște a implicat costuri semnificative, cum ar fi cele pentru ornamente, amenajarea locului și promovarea evenimentului. Conform informațiilor, cheltuielile totale s-au ridicat la peste 70.000 de euro.

Târgul de Paște are peste 30 de participanți din întreaga țară, inclusiv comercianți și meșteșugari, care expun produse tradiționale, ouă încondeiate și obiecte lucrate manual. Evenimentul are loc în parcul Nicolae Romanescu și va fi deschis pe tot parcursul lunii aprilie, iar vizitatorii vor avea opțiunea de a ajunge acolo cu un autobuz turistic.

Copii în Craiova, la târgul de Paște. Sursă foto: Antena 3 CNN

Copii în Craiova, la târgul de Paște. Sursă foto: Antena 3 CNN

Vizitatorii și turiștii, profund impresionați

Târgul de Paște din centrul Craiovei a avut o tematică unică, inspirată din povestea „Alice în Țara Minunilor”. Atât localnicii cât și turiștii străini s-au distrat la plimbările pe lac și la vizitarea căsuțelor frumos decorate, care au evocat universul fantastic din carte.

Un grup de tineri vietnamezi care se aflau în ultima zi de vacanță în România a ales să viziteze parcul din Craiova și să admire sculpturile mari. Cei patruzeci de vizitatori au recunoscut că au întâmpinat unele dificultăți în găsirea adresei, dar în cele din urmă au reușit să ajungă acolo.

„Am văzut pe google târgul și am căutat pe google maps ca să vin aici. E prima dată când vin aici și este foarte frumos. Acest parc este foarte mare”, a spus unul dintre turiști.

Pe români, bucatele alese sunt ceea ce i-a îndemnat să își petreacă ziua la târg: „Trebuie să trecem un pic și la grătărel, pentru că așa e românul, așa sărbătorește, la fiecare sărbătoare bănuiesc că fiecare român are parte de un grătar frumos”, a afirmat un vizitator. „E frumos amenajat cu tot felul de jucării, marionete, căsuțe”, a spus altul, citat de KanalD.

Pentru doritori, târgul de Paște încă nu s-a încheiat! Acesta va mai ține încă câteva zile bune, până de 1 Mai.