Actual Lifestyle

Mai mult de 35 de ani a încasat pensia părinților decedați. Dacă nu ar fi ajuns tatăl la 100 de ani, nimeni nu ar fi aflat

Mai mult de 35 de ani a încasat pensia părinților decedați. Dacă nu ar fi ajuns tatăl la 100 de ani, nimeni nu ar fi aflat

Mare este ”grădina” și mulți oameni ingenioși trăiesc în ea. Ideile sunt din ce în ce mai năstrușnice, pe zi ce trece. O fi în pas cu evoluția planetară, necesitatea de asigurare a traiului tot mai greu, există, totuși, o explicație.

Mai mult de 35 de ani a încasat pensia părinților decedați. Dacă nu ar fi ajuns tatăl la 100 de ani, nimeni nu ar fi aflat

O întâmplare de Guiness Book sau tragico-comedie. Un bărbat din Irlanda a încasat pensia părinților, în pofida faptului că aceștia erau demult decedați. Nimeni nu şi-a dat seama ce se întâmplă în familia irlandezului, timp de câteva decenii bune, peste 35 de ani. Dar cum ulciorul nu îl duci de multe ori la apă, odată și odată, tot trebuia să fie ceva. Așa că, autoritățile au intrat la bănuieli extact în momentul în care tatăl bărbatului a ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani.

Inspectorii l-au urmărit pe bărbat și au descoperit, cu stupoare, că acesta se ducea frecvent, în vizită, la mormintele părinților. Prins cu ”mâța-n sac”, adică la fața locului, bărbatul a recunoscut faptele. Ulterior, el a fost condamnat la închisoare pentru infracțiunea de fraudă.

Suspiciunile au apărut în momentul în care tatăl lui Donal O’Callaghan a împlinit 100 de ani. În Irlanda, asistența socială organizează o ceremonie festivă pentru persoanele care ating venerabila vârstă centenară. Dar, autoritățile nu l-au putut găsi pe bătrân și au sesizat poliţiştii care au demarat, imediat, o anchetă.

Nici măcar oamenii legii nu au putut da de urma părinților, iar autoritățile au apelat la filaj. Așadar, inspectorul de caz l-a urmărit pe fiul celor doi oameni în timp ce mergea la cimitir. În acest fel aceștia au putut să localizeze mormintele lui Eileen O’Callaghan și Donald O’Callaghan.

În cele din urmă, am început să verific fizic diferite cimitire de-a lungul mai multor săptămâni. În septembrie 2020 am localizat mormântul lui Eileen O’Callaghan la cimitirul Tory Top Road, iar în săptămâna următoare am găsit mormântul lui Donald O’Callaghan în cimitirul Douglas. Donald O’Callaghan a murit acum 35 de ani, în noiembrie 1987, la vârsta de 68 de ani, iar soția lui Eileen O’Callaghan a murit în urmă cu 43 de ani, în martie 1979, la 57 de ani”, a declarat pentru sursa citată inspectorul care s-a ocupat de caz, citat de presa locală.

Peste jumătate de milion de euro a câștigat bărbatul de la statul irlandez. În anii 1980, Donal O’Callaghan a început să pretindă o pensie comună pentru părinții săi, chiar dacă amândoi erau morți.

În iulie 2020, un inspector de asistență socială de pe strada Hanover, Cork, a primit notificarea unui pensionar din localitate care urma să împlinească 100 de ani. Aceasta ar duce la emiterea unei scrisori de felicitare din partea Președintelui, precum și a unui cec de 2.540 EUR.

Inspectorul a vorbit prin telefon cu Don O’Callaghan (din cauza restricțiilor Covid) care a confirmat că locuiește la adresa cu tatăl și mama lui, că tatăl său era dispus să accepte plata pentru atingerea vârstei de 100 de ani”, spun anchetatorii de caz.

În cadrul anchetei, irlandezul a recunoscut, în cele din urmă, că a încasat fără drept pensia părinților morți, susţinând că este dependent de jocurile de noroc şi că asta era singura modalitate prin care își putea întreține dependența.

Nimeni nu este mai presus de lege așa că instanța l-a condamnat pe individ la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru infracțiunea de fraudă.

Foto: cugetliber