Actual International

Mai multe persoane au murit în urma unei explozii uriașe la o benzinărie din Irlanda. Video

Mai multe persoane au murit în urma unei explozii uriașe la o benzinărie din Irlanda. Video
Irish News

Europa, în plină criză energetică, este ”lovită” din plin și de problema petrolului insuficient. Cel puția așa atestă știrile internaționale. În Franța, vineri, 7 octombrie 2022, oamenii au dat buzna la stațiile peco să își alimenteze mașinile chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Fiind prima zi de weekend și sub impulsul situație actuale europene și irlandezii au dat fuga la bezinării. Într-una dinrtre acestea, deznodământul a fost unul totalmente tragic.

Mai multe persoane au murit în urma unei explozii uriașe la o benzinărie din Irlanda. Video

Poliția irlandeză a confirmat sâmbătă, 8 octombrie 2022, că trei persoane au fost ucise în urma unei explozii la o benzinărie din Co Donegal, Irlanda.

În seara zilei de vineri se știa că trei persoane au murit în urma exploziei de la benzinăria Donegal Applegreen din zona Creeslough din Co Donegal, Irlanda, fapt confirmat vineri, 7 octombrie a.c., de poliția irlandeză Gardai.

Un purtător de cuvânt al gardei irlandeze a declarat pentru media: „Nu este vorba de o crimă: „În acest moment, An Garda Síochána poate confirma că au existat trei decese în urma acestui incident grav. Mesajele oficialilor irlandezi au fost mediatizate vineri seara inclusiv pe rețelele de socializare.

„Aceasta continuă să fie o operațiune în curs de desfășurare, iar An Garda Síochána nu este în măsură să furnizeze informații suplimentare privind victimele în acest moment”.

„An Garda Síochána continuă să solicite tuturor utilizatorilor de drumuri care intenționează să călătorească în zona Creeslough, indiferent de motiv, să ia în considerare rute alternative, deoarece serviciile de urgență continuă să se ocupe de acest incident în curs de desfășurare.”

Echipajele de ambulanță aflate la fața locului, vineri, la o benzinărie din Co Donegal, Irlanda, în urma unei explozii uriașe, au informat presa că mai multe persoane au fost rănite și transportate la spital.

Explozia uriașă a distrus totalmente benzinăria din Irlanda, iar oamenii sunt de-a dreptul șocați. Imaginile de la fața locului, care circulă pe rețelele de socializare arată scenele înfricoșătoare din Creeslough, Co. Donegal (Irlanda), după ce o explozie uriașă a decimat o benzinărie locală.

Un mesaj, însoțit de imagini, este distribuit de un utilizator Twitter @interirish arată dezastrul produs de explozie. „Gânduri și rugăciuni pentru locuitorii din Creeslough, Co. Donegal. Se pare că benzinăria locală a explodat. Sper că toată lumea este bine”, a scris irlandezul pe twitter, șocat de cele întâmplate.

Potrivit rapoartelor locale, Spitalul Universitar din Letterkenny a lansat de urgență un „plan de urgență majoră” în urma exploziei produse vineri, 7 octombrie, la stația de benzină Applegreen din Creeslough, Co Donegal.

Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat „Spitalul Universitar din Letterkenny se ocupă de un incident grav, cu mai multe persoane rănite care necesită atenție imediată.

„Spitalul a trecut în stare de alertă de urgență majoră în timp ce se ocupă de acest incident. Facem apel la public să nu vină la Departamentul de Urgențe decât dacă este o urgență. Vă rugăm să contactați medicul de familie sau serviciul NOW doc în primă instanță”.