Actual

Mai multe trenuri pentru vacanța de 1 Mai! CFR introduce linii directe către Litoral

trenuri
Sursa foto: Antena 3 CNN

Cu ocazia minivacanței de 1 Mai, ca în fiecare an, românii vor lua cu asalt stațiunile de pe Litoral. Pentru a face față cererii în creștere, CFR a anunțat că va suplimenta capacitatea de transport pe finalul acestei săptămâni și începutul celei viitoare.

CFR anunțat că va crește număr de garnituri care vor circula în zilele de joi și vineri ale acestei săptămâni, precum și în cele de luni și marți de săptămâna viitoare, respectiv în perioada în care românii pleacă și se întorc din minivacanța de 1 Mai. Astfel, vor fi mai multe trenuri pe rute ce leagă Bucureștiul de Litoral, dar și de Brașov, Suceava și vestul țării.

Conform sursei citate, compania va suplimenta în aceeaşi perioadă şi trenurile pe cele mai solicitate rute, în funcţie de disponibităţile tehnice de material rulant, cu vagoane clasă, de dormit şi cuşetă, pentru asigurarea mobilităţii pasagerilor în condiţii de siguranţă, securitate şi confort spre destinaţiile de vacanţă.

„Conexiuni rapide” între București și Constanța

Astfel, conform anunțului oficial, CFR introduce în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, trenuri directe către litoral din mai multe zone ale ţării. „Cu prilejul minivacanţei de 1 Mai, care, prin tradiţie, este petrecută la malul mării, CFR Călători va asigura în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, în plus faţă de trenurile existente în programul de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Braşov spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia”, se arată în comunicatul dat publicității duminică de către CFR.

Compania a mai precizat că, de asemenea, călătorii din regiunile ţării au la dispoziţie şi o serie de conexiuni rapide din Capitală, pe fondul existenţei unui mers de tren cadenţat (la 1-2 ore) pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa.

Mai multe spații de cazare deschise pe Litoral

Potrivit estimărilor operatorilor de agenții de turism, în perioada minivacanței de 1 mai, numărul unităților de cazare de pe Litoral se va dubla, comparativ cu al celor care au primit clienți în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, potrivit reprezentanților portalului de turism litoralulromânesc.ro, mai mult de 80 de unități hoteliere vor fi deschise în stațiunile de la malul mării.

Și estimările pentru gradul de ocupare din sezonul estival 2023 sunt pe plus. „Ne așteptăm la un sezon foarte bun. Numai dacă ne uităm pe finalul lunii iunie, sunt multe hoteluri care au gradul de ocupare de aproape 100% și spun de luna iunie, pentru că litoralul românesc se animă foarte mult după ce intră copiii în vacanța mare. În ceea ce privește rezervările, fix în stațiunea Mamaia, nivelul lor, valoarea lor se apropie de valoarea din 2019 și ne raportăm la 2019, pentru că este anul dinaintea pandemiei și este anul considerat în continuare cel mai bun din turismul autohton”, a explicat Raluca Hatmanu, director litoralulromânesc.ro, citat de radioconstanta.ro.

Conform statisticilor din ultimii ani, Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Vama Veche sunt printre cele mai căutate stațiuni de către turiști în perioada mini-vacanței de 1 Mai. În sezonul estival trecut, Eforie Nord a fost pe primul loc în preferințele turiștilor, dar rezervările făcute pentru luna iunie arată că numărul celor care aleg un sejur în stațiunea Mamaia este în creștere.