Actual Diverse

Maia Sandu, mesaj de Crăciun: „Deși pomul din acest an va avea mai puține luminițe, noi vom fi și vom rămâne, de partea luminii”

Maia Sandu, mesaj de Crăciun: „Deși pomul din acest an va avea mai puține luminițe, noi vom fi și vom rămâne, de partea luminii”
Președinția R. Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a ales pentru aceste zile de sărbătoare un mesaj plin de sensibilitate și speranță.

Maia Sandu, mesaj de Crăciun: „Deși pomul din acest an va avea mai puține luminițe, noi vom fi și vom rămâne, cu siguranță, de partea luminii”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat pe toți cei care, după un an greu, sărbătoresc Crăciunul în această zi. Mesajul a fost trimis pe adresa redacției Infoactual și îl vom reda, în continuare.

”Craciunul e despre naștere și celebrare, despre viață și speranță, despre generozitate și smerenie. Despre suflet deschis spre bucuriile cerurilor, dar și spre bucuriile celor apropiați. E despre legătura noastră puternică cu cei plecați și cu cei care vin. Nu e sărbătoare mai așteptată de către cei mici, dar și de către cei mari, de către cei numeroși, dar și de către cei singuri.

Fiecare dintre noi, în aceste zile, are nevoie de o mică minune. Fiecare dintre noi, în aceste zile, poate face o mică minune pentru celălalt”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului vecin a subliniat că, deși pomul din acest an va avea mai puține luminițe, noi vom fi și vom rămâne, cu siguranță, de partea luminii.

„De partea luminoasă a lumii. Nu opulența, nu răsfățul, nu risipa marchează spiritul acestei sărbători, ci grija. Grija naturală față de ceea ce avem, de aproapele nostru, de curățenia obrazului, de frumusețea lumii pe care o lăsăm după noi”, a ținut să sublineze Maia Sandu.

În același context, președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a menționat că, atunci când se vorbește despre spiritul creștin, se are în vedere exact ceea ce au făcut moldovenii pentru refugiații din țara vecină.

„Ați deschis, fără să așteptați recompensă și mărire, ușile caselor voastre și ați împărțit bucata de pâine cu vecinii noștri ucraineni, aflați în mare cumpănă. Ați fost și sunteți demni, inimoși și săritori la nevoie. Sunt mândră și recunoscătoare vouă. O lume întreagă a văzut cât sunteți de mărinimoși. Vă doresc sărbători frumoase, alături de cei dragi! Pace în suflet, pace în case, pace pe pământ! Crăciun fericit!”, a transmis președintele Maia Sandu.