Diverse International

Mantia primită de Messi înainte de a ridica Cupa Mondială pentru Argentina este râvnită de bogații arabi. Se oferă sume uriașe

Mantia primită de Messi înainte de a ridica Cupa Mondială pentru Argentina este râvnită de bogații arabi. Se oferă sume uriașe
marca.com

Bisht” este mantia care reprezintă regalitatea, bogăția, cavalerismul și înțelepciunea, conform culturii arabe. „Bisht” este, probabil, cea mai mare onoare pe care o poate oferi o persoană în acea parte a lumii, iar Messi a primit-o. Iar acest „bisht”, care a fost oferit de emirul Qatarului lui Lionel Messi înainte de a ridica Cupa Mondială pentru Argentina a trezit un anumit sentiment oamenilor bogați arabi și acum o parte dintre aceștia doresc să-l achiziționeze.

Astfel, un avocat și totodată membru al parlamentului din Oman, oferă 1 milion de dolari pe acel „bisht”, mantia tradiţională arăbească îmbrăcată de căpitanul echipei Argentinei, Lionel Messi, după ce a primit trofeul Cupei Mondiale la sfârşitul săptămânii trecute, în Qatar.

„Îţi ofer un milion de dolari pe ea”

Este vorba despre Ahmed al-Barwani, care, pe Twitter, a venit cu o propunere surprinzătoare: „Din Sultanatul Oman, te felicit pentru că ai câştigat Cupa Mondială în Qatar. Bisht este un simbol al cavalerismului şi al înţelepciunii. Îţi ofer un milion de dolari pe el”.

Ahmed al-Barwani vrea să plătească șapte cifre pentru a aduce acel articol de îmbrăcăminte la o expoziție și o colecție corespunzătoare pentru ca lumea să o vadă.

„Va fi expusă pentru a comemora acest moment de mândrie şi pentru a ne ajuta să-l retrăim, dar şi pentru a ne aminti că putem face totul”, a declarat e Barwani  pentru ziarul The National, citează marca.com.

Prea puțin probabil ca Messi să renunțe la mantia arabă

Înțelegând cât de imensă a fost această onoare pentru un străin și o persoană fără fundal cultural arab,  să primească „bisht”,  este puțin probabil ca Messi să dea acest lucru înapoi pentru bani. Cel mai sigur, locul unde va sta acest Bisht este muzeul Leo Messi din orașul său natal Rosario.

Punerea mantiei arabe pe umerii lui Mesii, criticată

Deși, Messi i-a permis emirului Qatarului sã punã mantia pe umerii săi înainte de a primi trofeul Cupei Mondiale din partea preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, şi de a-l ridica spre cer în mijlocul colegilor săi, foşti fotbalişti precum Gary Lineker şi Pablo Zabaleta au caracterizat, în acel moment, acest lucru ca fiind nepotrivit, potrivit stiripesurse.com.