Politică

Marcel Ciolacu nu este de acord cu vaccinarea obligatorie. Ce propune liderul PSD

Marcel Ciolacu nu este de acord cu vaccinarea obligatorie. Ce propune liderul PSD

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a găsi soluţiile prin care actul normativ privind certificatul verde la locul de muncă să fie reintrodus în dezbaterea Parlamentului, iar în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să poată să fie aplicat.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament. Şi în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să poată să fie aplicat”, a afirmat Ciucă.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că la această măsură se poate ajunge doar prin lege, nu prin ordonanță de urgență sau hotărâre de guvern.

Dreptul la viaţă primează peste toate celelalte drepturi

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi, că nu este deloc de acord cu vaccinarea obligatorie, subliniind că dreptul la viaţă primează peste toate celelalte drepturi.

„Eu nu oblig pe nimeni şi nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie. Hai, ca să fiu foarte clar. Am şi eu drepturi, ca şi dumneavoastră. Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez. Dreptul la viaţă cred că primează peste toate celelalte drepturi. Va veni domnul doctor Rafila (ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila n.r.) şi va explica exact un mecanism predictibil, ştiinţific (referitor la certificatul verde COVID n.r.). Nu condamn lumea să nu meargă la serviciu…sau… veţi vedea”, a spus Ciolacu, la TVR.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că PSD a venit la guvernare pentru a aduce un factor stabilizator și responsabil, după atâția oamreni morți și era nevoie de o resetare. Acum este o altă comunicare și o altă implicare.

„Nu cred că oamenii politici trebuie să îşi mai dea cu părerea în ceea ce priveşte pandemia”, a declarat liderul social-democrat.