Actual

Marcel Ciolacu, prima vizită la Bruxelles. Cu cine se va întâlni oficialul

Marcel Ciolacu, premierul României
sursa foto România TV

Situația tării la acest moment este una destul de tensionată. Ne confruntăm cu un deficit bugetar destul de accentuat. Pentru stabilirea unei linii de plutire din punct de vedere economic, trebuie implementate anumite măsuri fiscale și bugetare.

Comisia europeană dorește ca situația țării noastre să se îmbunătățească cât mai rapid. Pentru a implementa acest lucru, oficialii de la Bruxelles vor oferi sprijin României. Astfel, au existat numeroase întrevederi între reprezentanții europeni și oficialii români.

Ciolacu, prima vizită la Bruxelles

Marcel Ciolacu va pleca astăzi la Bruxelles, în prima vizită oficială de la preluarea mandatului. Acesta se va întâlni cu diferiți oficiali europeni, de la Ursula Von der Leyen, până la directorul general al PNRR. De asemenea, acesta va vizita doi răniți din incendiul de Crevedia, care au fost transferați la Bruxelles.

De vineri, de la preluarea mandatului, premierul român Marcel Ciolacu va face prima sa deplasare la Bruxelles. El se va întâlni cu Ursula Von der Leyen, președintele Comisiei Europene și Charles Michel, președintele Consiliului European. De asemenea, acesta va discuta cu Roberta Metsola, și Céline Gauer, directorul general al SG Recover al Comisiei Europene.

Victimele incendiului de la Crevedia 

Cele două victime ale exploziei de la Crevedia, care au fost transportate în capitala belgiană, vor fi, de asemenea, vizitate de prim-ministru. Premiera Marcel Ciolacu va începe la ora 8:30 cu o vizită la Spitalul Militar Regina Astrid. Au fost transferate pentru îngrijiri două persoane rănite în exploziile de la Crevedia.

Întâlniri cu oficialii

Premierul se va întâlni cu președintele Consiliului Europei, Charles Michel, la ora 10:30, la sediul Consiliului. Apoi, la ora 12:00, la sediul Comisiei Europene, se va întâlni cu Céline Gauer, director general al SG Recover.  La ora 14:00, Marcel Ciolacu și Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, se vor întâlni la sediul PE.

La încheierea vizitei de lucru la Bruxelles, prim-ministrul se va întâlni cu Ursula Von der Leyen. Premierul României și președintele Comisiei Europene se vor întâlni la ora 15:30.

Reformele la nivelul statului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că joi se va deplasa la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni. Acesta a spus că este hotărât să ducă la bun sfârșit reformele pe care le-a promis. Aceste schimbări la nivelul statului au rolul de a reduce deficitul bugetar. Premierul este încrezător. Acesta speră că CE va recunoaște eforturile financiare unice făcute de România. Țara noastră a fost un important sprijin financiar pentru Republica Moldova și Ucraina. S-au oferit ajutoare pentru susținerea acestor națiuni.

„Trebuie să depăşim însă toate aceste situaţii complicate şi să ducem România înainte. Iar drumul ţării înseamnă astăzi calea reformelor prevăzute în PNRR.” a semnalat Marcel Ciolacu.

Fondurile PNRR

Din cadrul fondurilor obținute din PNRR, premierul a afirmat că există planuri mari pentru România. „Modernizăm administraţia şi investim miliarde de euro în transport, energie, educaţie, sănătate, agricultură, digitalizare” a semnalat premierul. Acesta a explicat că în cadrul acestei întâlniri de la Bruxelles, vor fi discutate deciziile pentru România. Aceste măsuri vor fi discutate împreună, pentru ca planul să fie un succes.

„Sunt decis să nu renunţ la vreo reformă şi să livrăm tot ce ne-am asumat.” a precizat Marcel Ciolacu, conform G4Media .