International

Marea Britanie se pregătește pentru „cea mai grea iarnă înregistrată vreodată”, pe măsură ce infecțiile respiratorii cresc

Marea Britanie se pregătește pentru „cea mai grea iarnă înregistrată vreodată”, pe măsură ce infecțiile respiratorii cresc
Infoactual

Marea Britanie se pregătește pentru ceea ce se spune că va fi „cea mai grea iarnă înregistrată vreodată”, deoarece infecțiile cu COVID-19 și gripa încep să crească.

Marea Britanie se pregătește pentru „cea mai grea iarnă înregistrată vreodată”, pe măsură ce infecțiile respiratorii cresc

NHS a declarat marți, 18 octombrie 2022, că face pregătiri pentru presupusul asalt al infecțiilor respiratorii, în primul rând. O scrisoare trimisă de executiv tuturor trusturilor NHS a precizat că „următoarele săptămâni și luni vor fi dificile”.

Ce este NHS: Serviciul național de sănătate (National Health Service – NHS) este termenul general pentru sistemele de sănătate finanțate din fonduri publice din Regatul Unit (UK). Din 1948, acestea sunt finanțate din impozitele generale. Există trei sisteme la care se face referire folosind denumirea „NHS” – NHS England, NHS Scotland și NHS Wales.

„Continuăm să ne aflăm într-un incident de nivel 3, iar serviciile se află sub o presiune continuă și semnificativă, cu provocări care includ externarea în timp util a pacienților cu impact asupra fluxului de pacienți în spitale, alături de presiunile continue în serviciile de sănătate mintală,” se arată în același mesaj.

Ce măsuri imediate s-au luat în Marea Britanie

Pentru a face față volumelor așteptate, în întreaga țară sunt înființate camere de îngrijire 24/7 și centre de control al traficului de îngrijire. Acestea vor fi gestionate de echipe de medici și experți, potrivit Sky News, care vor avea sarcina de a gestiona cererea și capacitatea.

Echipele vor monitoriza, de asemenea, disponibilitatea paturilor pe măsură ce specialiștii în urgențe vor fi prezenți în spitale, permițându-le să redirecționeze resursele acolo unde este necesar, scrie media.

Fiind pentru prima dată când un astfel de sistem va fi folosit în cadrul NHS, se speră că acesta va permite luarea mai rapidă a deciziilor și redirecționarea resurselor atunci când este necesar. De asemenea, va permite redirecționarea pacienților către spitalele cu capacitate.

De asemenea, sunt înființate echipe de răspuns rapid pentru a-i ajuta pe cei care pot fi tratați la domiciliu, ceea ce speră că va reduce numărul de deplasări și internări în spital. În opinia lor, acest lucru ar putea scuti până la 55.000 de călătorii cu ambulanța în această „cea mai grea iarnă înregistrată vreodată.”

Și totodată s-a spus că va fi oferit șisprijin non-stop pentru sănătatea mintală, respectiv ajutor psihologic, la cerere, în caz de necesitate.