Actual

Marius Budăi anunță noi ajutoare financiare! „Le vom implementa în perioada următoare”

Bani Sursa foto capital
Credit imagine: Capital

Marius Budăi este Ministrul Muncii și al Protecției Sociale din România. În cadrul unei emisiuni, el a vorbit în exclusivitate despre două investiții avute în vedere de Ministerul pe care îl conduce. El este optimist în legătură cu implementarea unor proiecte de protecție socială.

Principalul său scop este acela de a demara inițiative care să protejeze persoanele care se află în categorii vulnerabile. În primul rând, proiectele au în vedere ocuparea forței de muncă de către persoanele aflate începutul carierei. Cel de-al doilea se concentrează asupra comunităților rurale și facilitarea accesului de servicii comunitare. Venitul minim de incluziune a fost un prim pas în această direcție, iar alte ajutoare sociale vor urma.

Ce a declarat Marius Budăi

Marius Budăi și-a început prezentarea cu proiectul de modernizare a Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă. Astfel, el dorește ca ANOFM să fie nu numai un facilitator de subvenții, care sunt utile mai ales pentru tineri, ci să și înlesenească relațiile între mediul privat și forța de muncă.

„Ministerul Muncii are de implementat două investiții strategice în această perioadă extrem de importantă!

Una este în domeniul ocupării forței de muncă din România. Avem un proiect care își dorește să transforme Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, un proiect care se intitulează „Servicii moderne accesibile și pregătite pentru viitor”, în valoare de 316 milioane de euro.

Ne dorim ca prin acest proiect să creștem capacitatea administrativă a agenției naționale astfel încât să transformăm Agenția Națională într-un actor activ pe piața muncii și să schimbăm viziunea nu numai să fim plătitori de acele subvenții care se acordă pe ucenicie sau pentru tineri, care sunt foarte bune și foarte importante, însă să devenim și activi pe piața forței de muncă, să devenim mobilizatori și să fim astfel acel liant între mediul privat și forța de muncă”, a spus Marius Budăi pentru Antena 3 CNN.

De ce vor beneficia românii din comunitățile rurale

Ministrul Muncii și-a prezentat în cadrul aceleiași emisiuni hotărârea de a implementa servicii integrate în comunitățile rurale.

„A doua investiție este în domeniul incluziunii sociale. Vreau să vă spun că vom avea servicii integrate în comunitățile rurale și anume vom continua un proiect pe care deja Ministerul Muncii l-a implementat, dar acum va fi la scară mai mare, vom facilita accesul persoanelor vulnerabile la serviciile de calitate.

Proiectul este în valoare de 816 milioane de euro și practic vom dezvolta astfel de servicii comunitare integrate. Și aici dau exemplu accesul la servicii medicale de bază sau să schimbăm asistența socială.

Spuneam la un moment dat, când am lansat venitul minim de incluziune, să mergem către o asistență socială bazată pe management de caz. Ce ar însemna asta, ar însemna faptul că, de exemplu, la o familie care își solicită un sprijin pentru a intra într-un venit minim de incluziune, să avem un serviciu de consiliere școlară care să aibă drept scop combaterea și prevenirea abandonului școlar.

Sunt lucruri extrem de importante pe care le vom implementa în perioada următoare sperăm noi și cu succes”, a explicat Marius Budăi la Antena 3 CNN.