Actual

Martie vine cu ploi! Cum va fi vremea în țară

prognoza-meteo cod portocaliu
sursa foto: arhiva companiei

Potrivit informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, vremea din prima zi de primăvară, respectiv vineri, 1 martie, va suferi modificări semnificative. Diverse regiuni ale României se vor confrunta cu ploi, conform prognozei meteorologilor.

Deși temperaturile vor fi relativ ridicate pentru această perioadă de început de primăvară, vor exista și alte fenomene meteorologice notabile. În zone precum Oltenia, Transilvania și altele, se așteaptă ploi. La altitudini mai mari, la munte, se preconizează precipitații mixte.

De asemenea, în unele regiuni ale țării, se prognozează vânt puternic pe 1 martie. Dimineața, ceața va fi prezentă în cea mai mare parte a teritoriului. În privința temperaturilor, cele mai înalte valori vor atinge aproximativ 19 grade Celsius în unele regiuni. În timp ce în altele, temperaturile maxime nu vor depăși 10 grade Celsius.

Martie vine cu ploi

În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea vor oscila între 1 și 9 grade Celsius. Minimele vor fi înregistrate în estul Transilvaniei, unde se așteaptă temperaturi nocturne de până la -4 grade Celsius.

„În cea mai mare parte a țării vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în Oltenia, local Transilvania, sudul Banatului, la munte și izolat în celelalte regiuni.

În zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe crestele Carpaților Meridionali și pe arii restrânse și la viteze mai mici și în restul teritoriului. Dimineața și noaptea, izolat, cu o probabilitate mai mare în est și în sud-est, va fi ceață”, este menționat în prognoza transmisă de meteorologi.

„Contăm pe o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru un început de lună martie, pentru că mâine valorile de temperaturi la nivelul maximelor se vor încadra între 9 până la 19°C”, a mai transmis Elena Mateescu, șefa ANM, la Antena 3 CNN.

În București, prima zi de primăvară se anunță plină de soare și căldură. Vineri, pe 1 martie, temperaturile vor atinge un maxim de 14 grade Celsius. Pe timpul nopții, minimele vor oscila între 3 și 5 grade Celsius.

Cerul va fi predominant noros în timpul zilei, cu ploi așteptate în prima parte a acesteia. De asemenea, vântul va sufla în general moderat, potrivit informațiilor transmise de news18.ro.