Actual Diverse

Martina Navratilova a anunțat că e grav bolnavă. Jucătoarea de tenis a mărturisit ce va face în continuare

Martina Navratilova a anunțat că e grav bolnavă. Jucătoarea de tenis a mărturisit ce va face în continuare
zimbio.com

Martina Navratilova, de 18 ori campioană de Grand Slam, a anunțat că a fost diagnosticată cu o boală gravă, dar care a fost depistată la timp și îi dă speranțe.

Jucătoarea de tenis Martina Navratilova a anunțat că are cancer și a mărturisit ce va face în continuare

În vârstă de 66 de ani, cunoscuta jucătoare de tenis Martina Navratilova a confirmat luni, 2 ianuarie 2022, pentru Times: „Această dublă lovitură este serioasă, dar încă rezolvabilă. Sper să am un rezultat favorabil. Va fi greu o vreme, dar voi lupta cu tot ce am mai bun.”

Anunțul urmează unei declarații inițiale care a fost lansată în luna noiembrie 2022, unde spunea că i s-a descoperit un ganglion limfatic umflat la gât. Verificările au dus acum la diagnosticul dureros care atestă că fosta mare jucătoare de tenis a lumii are de fapt două forme de cancer.

O purtătoare de cuvânt a vedetei de tenis a adăugat că „ambele cancere sunt într-un stadiu incipient, cu rezultate foarte bune”, sugerând că problema medicală a fost depistată la timp și că poate fi tratată în stadiul incipient.

Navratilova primise undă verde pentru cancerul la sân în urmă cu aproximativ 13 ani, după ce a urmat un tratament de radioterapie, la acea vreme.

Cum a început totul și ce va face în continuare

„Martina a observat un ganglion limfatic mărit în gât în timpul finalei WTA de la Fort Worth. Când acesta nu a scăzut, a fost efectuată o biopsie, iar rezultatele au arătat că este vorba despre un cancer la gât în stadiul 1.”

Cancerul de sân al lui Navratilova a fost descoperit după ce medicii au observat o „formă suspectă” în timp ce îi examinau gâtul, iar cele două cancere nu au „nicio legătură” între ele.

„Ambele cancere sunt în stadii incipiente, cu rezultate foarte bune. Martina nu va acoperi Australian Open pentru Tennis Channel din studioul lor, dar speră să poată participa din când în când prin Zoom”, au anunțat reprezentanții ei.

Este o luptătoare și chiar ea a spus că va lupta. Iar cine luptă, învinge, la fel ca și în tenis.

Precizăm că în timpul carierei, Navratilova a câștigat un număr impresionant de 167 de titluri la simplu, ceea ce reprezintă un record feminin în Era Open, inclusiv nouă victorii la Wimbledon.