Actual Lifestyle

Mezeluri periculoase, retrase de pe piața din Germania. Verificați dacă le aveți în frigidere și în România. Motivul: halucinant

Mezeluri periculoase, retrase de pe piața din Germania. Verificați dacă le aveți în frigidere și în România. Motivul: halucinant

Mezelurile din Gemania ajung și în România pe diferite căi: oficiale și neoficiale. Există magazine care au pe rafturi mărfuri aduse din Germania și mezelurile sunt unele dintre acestea. Totodată, mașinile second-hand din Germania, cu destinația de vânzare în România, au întotdeuna portbagajul plin cu mărfuri germane fel de fel, inclusiv brânză și mezeluri.

Mezeluri periculoase, retrase de pe piața din Germania. Verificați dacă le aveți în frigidere și în România. Motivul: halucinant

Un produs considerat a fi periculos retras este de la vânzare în nouă landuri germane. Motivul, unul de-a dreptul halucinant.

Producătorul Mühlen Gruppe Markenvertriebs GmbH informează despre retragerea unuia dintre produsele sale, cu brandul Rewe, la care s-au descoperit, în conținut, bucăți mici de plastic albastru.

Este vorba despre un pachet de 200 de grame de „ja! Delicatess Cervelatwurst”. Retragerea se aplică numai produselor cu data limită de utilizare de 15 august 2022 și numărul 4388840218462. Compania a declarat, oficial, că retragerea a fost doar o măsură de precauție.

Mici resturi de plastic albastru sunt motivul pentru rechemarea preventivă a lotului”, se arată într-un comunicat publicat la finele lunii iulie.

Mezelurile suspecte au fost retrase din lanțul de magazine Rewe din nouă state federale: Baden-Württemberg, Bavaria, Bremen, Hamburg, Hessa, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat și Schleswig-Holstein.

Clienții sunt rugați să nu consume acest produs sub nicio formă. Potrivit comunicatului de presă, prețul de achiziție „va fi rambursat, chiar și fără a prezenta chitanța”.

Anunțul se găsește pe portalul pentru consumatori al Oficiului Federal pentru Protecția Consumatorului și Siguranța Alimentelor Lebensmittelwarnung.de.

Și brânza retrasă din același motiv: s-au găsit bucățele de plastic albastru în interiorul ei.

Produsul lactat „Milbona Emmentaler gerieben” a fost retras și el de la vânzare în opt landuri germane, la 22 iulie, din același motiv. Acest produs reprezentând brânză contaminată a fost vândut de un lanț care există și în România (din motive legate de publictate nu îi vom da numele), într-un total de opt landuri:  Baden-Württemberg, Bavaria, Berlin, Brandenburg, Hamburg, Saxonia Inferioară, Renania-Palatinat, Schleswig-Holstein. 

Informațiile se găsesc în presa din Germania, dar și pe site-ul oficial al Oficiului Federal pentru Protecția Consumatorului și Siguranța Alimentelor din aceeași țară.

Foto: Lebensmittelwarnung.de