Actual International

Michelle Obama a transmis un mesaj, după ce Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis. Este minunat….

Michelle Obama a transmis un mesaj, după ce Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis. Este minunat….

Fosta prima doamnă a Americii, Michelle Obama este cunoscută pentru pasiunea ei pentru mișcare și sport. Din acest motiv, nu a putut sta deoparte și a ținut să își exprime public părerea cu privire la retragerea vedetei mondiale a tenisului, Serena Williams.

Michelle Obama a transmis un mesaj, după ce Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis. Ce a spus fosta prima doamnă

Sportul, dansul, mișcarea fac parte din viața cotidiană a lui Michelle Obama. Fosta Primă Doamnă a SUA nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru celebra jucătoare de tenis sau alți sportivi, mai mult sau mai puțin celebri.

Michelle Obama și-a făcut pubică opinia cu referire directă la Serena, după ce aceasta a anunțat definitiv că se va retrage din tenisul profesionist, după ultimul meci din U.S Open.

Prin mesajul său, Michelle îi arată sportivei cât de mult o apreciază pentru tot ceea ce a ales să facă în viață:

Serena, îți mulțumesc pentru misiunea ta de a înlătura bariere și de a fi o rază de lumină în această lume. Te-am văzut toți cum ți-ai purtat coroana de regină a măreției cu smerenie, grație și integritate, calități la care toți ar trebui să aspirăm.

Este minunat că am fost părtași la călătoria ta minunată ca sportivă, ca femeie de afaceri și în alte domenii. Îți doresc toate cele bune pentru următorul capitol al vieții tale. Și nu uita că te voi încuraja mereu.”

După ce a câștigat Grand Slam de 23 de ori, jucătoarea care va împlini 41 de ani în septembrie dorește să-și trăiască viața, să se bucure de averea uriașă pe care a construit-o și să-i dedice familiei sale cât mai mult timp.

Ce se știe despre Serena Williams

Serena Jameka Williams (n. , Saginaw, Michigan, Michigan, SUA) este o jucătoare profesionistă de tenis din Statele Unite, fost lider mondial. Ea a câștigat 23 de titluri de Grand Slam la simplu, mai multe decât orice jucătoare din Open Era și este pe locul doi la titluri de Grand Slam din toate timpurile, după Margaret Court (24).

Asociatia de Tenis pentru Femei (WTA) a clasat-o pe locul 1 la simplu, în opt ocazii separate, între 2002 și 2017. La a șasea ocazie, ea a deținut clasamentul timp de 186 de săptămâni consecutive, egalând recordul stabilit de Steffi Graf.

În total, ea a fost numărul 1 WTA timp de 319 săptămâni, ocupând locul trei de când a început clasamentul WTA, după Graf și Martina Navratilova. Este singurul jucător american, bărbat sau femeie, care a câștigat peste 20 de competiții majore.

Williams este considerată a fi una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile. Ea deține cele mai importante titluri la simplu, dublu și dublu mixt. Ea deține toate cele patru titluri majore de simplu simultan (2002–2003 și 2014–2015) și este al treilea jucător care a obținut acest lucru de două ori, după Rod Laver și Graf. În 2015 a câștigat Surface Slam (titluri majore pe hard, zgură și iarbă în același an calendaristic). Împreună cu sora ei mai mare Venus deține toate cele patru titluri de Grand Slam la dublu feminin simultan (2009–2010).

Foto: EVZ (deschidere)/Facebook – Serena Williams (interior)/ video: youtube (documentar)