Actual

Mike Tyson a scăpat de urmărirea penală după ce a bătut un pasager în avion. Fostul campion a fost provocat

tyson

În urma unei decizii luate de procurorul din California, fostul campion la box, Mike Tyson, în vârstă de 55 de ani, nu va fi cercetat penal după incidentul de luna trecută, atunci când a lovit în repetate rânduri un pasager din avion. Potrivit autorităților, decizia se bazează „pe împrejurările din jurul confruntării”.

Mike Tyson a scăpat de urmărirea penală după ce a bătut un pasager în avion. Fostul campion a fost provocat

Decizia a fost luată de procurorul din California responsabil cu examinarea incidentului, citat de presa americană. Această decizie se bazează „pe împrejurările din jurul confruntării”, aşa cum le arată videoclipurile şi mărturiile, în special „comportamentul victimei”, explică într-un comunicat de presă procurorul din San Mateo, Steve Wagstaffe, citat de Fox News.

Incidentul a avut loc pe 20 aprilie înainte ca un zbor JetBlue să decoleze din San Francisco spre Florida. Momentul a fost filmat de un pasager, care a fost pe fază după ce i-a urmărit mai mult pe cei doi. Acesta susține că bărbatul respectiv, care părea sub influența băuturilor alcoolice, a „socializat” mai mult cu Tyson, cu care chiar a făcut un „selfie”.

„Iron Mike” l-a lovit în mod repetat pe acel individ, care părea beat şi striga nepoliticos către pasagerii care se urcau în avion, a declarat procurorul Wagstaffe.

Persoanele implicate nu au dorit să inițieze proceduri penale

Nici victima, nici Mike Tyson nu au dorit de asemenea să se iniţieze proceduri penale, a spus procurorul în comunicatul său de presă.

„Acest dosar nu intră sub incidenţa justiţiei penale”, a precizat procurorul, adăugând că „dacă părţile doresc să înceapă un proces civil, acesta se poate desfăşura independent de această decizie”.

În 1986, Mike Tyson a devenit cel mai tânăr campion la box la categoria grea, la doar 20 de ani. Au urmat ani în care și-a ”demolat” adversarii și a câștigat sute de milioane de dolari, însă în scurt timp a rămas falit.

În 1992, a fost condamnat la șase ani de închisoare și a executat trei pentru violul lui Desiree Washington (18 ani, la acea vreme), o participantă la un concurs de Miss din SUA.

Mike Tyson are 50 de victorii, dintre care 44 obținute înainte de limită și 6 înfrângeri.
În urmă cu un an, la 54 de ani, Mike Tyson a revenit în ring pentru lupta cu Roy Jones Jr, iar confruntarea s-a terminat la egalitate.