Actual Diverse

Ministrul Sportului, Eduard Novak întâmpină la aeroport, în mod selectiv, campionii sportivi. Ce felicitări a primit azi

Ministrul Sportului, Eduard Novak întâmpină la aeroport, în mod selectiv, campionii sportivi. Ce felicitări a primit azi
facebook.com

Campionii de la canotaj NU au fost întâmpinați de ministrul Sportului, spre deosebire de campionul la natație, David Popovici. Ce explicație a dat ministrul Novak în această dimineață, pe Facebook-ul său bilingv și cr reacții a stârnit în rândul cititorilor!

„Felicitări lui David și domnului Rădulescu pentru aceste rezultate formidabile!
Medalii la fel de strălucitoare au obținut și sportivii de la canotaj, și ei meritau o primire pe măsură! Explicațiile legate de lipsa invitației arata, de fapt, cât contează performanta și cât contează orgoliile, politica!! Păcat!!”, i-a scris o doamnă, iar majoritatea comentariilor au fost în această notă.

Spre deosebire de weekendul trecut, când ministrul Novak nu a mers la aeroport să întâmpine medaliații României de la canotaj, provocând astfel mare supărare în rândul sportivilor și al fanilor acestui sport, azi, 19.08.2022, ministrul Sportului a mers la aeroport ca să-l primească pe campionul la înot, David Popovici.

Cum și-a arătat ministrul Novak lipsa de respect față de canotorii români medaliați în Germania

 Indiferența și lipsa de respect a ministrului față de performanțele canotorilor români, care au obţinut 5 medalii de aur şi 3 de bronz, au fost evidențiate  de faptul că atât el cât și reprezentanții săi au absentat de pe aeroport în momentul întoarcerii din Germania a delegației de Canotaj a României.

Novak a motivat absența sa de la aeroport la sosirea echipei de canotaj, scriind pe pagina sa de facebook, următoarele:

“Primirea delegației noastre la revenirea în țară a fost organizată de Federația Română de Canotaj. Federația a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial și a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în țară cu rezultate internaționale”.

Ministrul Novak a ținut să felicite canotorii români:

“ Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar și antrenorii, federația și pe toți cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanțele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice și private, și în timpul competițiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoție, mândrie și interes”.

Totuși, pe facebook, Eduard Novak și-a exprimat respectul pentru canotaj, dar și bucuria pentru reușita sportivilor canotori români:

FOTO agerpres.ro

Ce a scris, azi, 19 august 2022, ministrul Novak pe facebook, după revenirea în țară a campionului Popovici

Despre întoarcerea lui David Popovici,  ministrul Novak, care a fost să-l întâmpine pe înotătorul campion la aeroportul de la Otopeni, a scris:

“L-am așteptat într-un cadru restrâns, cu doamna președinte a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec”

Dublul campion european la nataţie, la seniori, David Popovici, a revenit în ţară pe 19.08.2022, de la competiţia continentală de la Roma, unde a fost desemnat cel mai bun sportiv Mondial în probele masculine de înot.

Pe pagina sa de facebook Eduard Novak a declarat:

FOTO zdg.md

Ce a promis Eduard Novak lui David Popovici

În plus, ministrul Sportului a mai precizat: “Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului și i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”. Este bazinul lui preferat și cred că atât el, cât și cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condițiile de antrenament și pregătire”.