Actual Politică

Ministrul Tanczos Barna, gest controversat la un meci de hochei. A stârnit reacții la nivel politic

Ministrul Tanczos Barna, gest controversat la un meci de hochei. A stârnit reacții la nivel politic

Este pentru a doua oară când ministrul Tanczos Barna este acuzat pentru un gest făcut la o întrecere sportivă. Prezent la un meci de hochei din Miercurea Ciuc, acesta a îngenuncheat în timpul intonării imnului Ținutului Secuiesc.

Tanczos Barna a participat sâmbătă la meciul de hochei din finala Cupei României, dintre Sport Club și Steaua și Sport Club Miercurea Ciuc și a stârnit reacții la nivel politic, după ce a îngenuncheat la intonarea Imnului Secuilor.

El a mai avut un comportament asemănător la Campionatul mondial de hochei din Slovacia, din primăvară, la meciul dintre Ungaria și România, după care a urmat un scandal la nivel politic. Atunci a fost văzut  în tribuna galeriei maghiare.

Ministrul nu participă la evenimentele dedicate Zilei Naționale, la Ziua Imnului sau la Ziua Drapelului

După ce a văzut ce s-a întâmplat, deputatul Dan Tănasă, unul dintre parlamentarii AUR, a postat pe pagina sa de Facebook, o fotografie care îl arată pe ministru îngenunchiat. Pe de altă parte, Tănase a atras atenția că ministrul ministru nu participă la evenimentele dedicate Zilei Naționale, la Ziua Imnului sau la Ziua Drapelului.

„Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tánczos Barna, membru în Guvernul României. La finalul meciului, echipa locală a îngenuncheat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc.

La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua imnului sau Ziua Drapelului”, a comentat deputatul Dan Tănasă.

„Nu am dorit să asist la acest spectacol folcloric-coregrafic al ciucanilor”

În ceea ce îl privește pe  secretarul general al Federației Române de Hochei, Alexandru Nistor, acesta a ieșit de pe gheață la scurt timp după ce a înmânat trofeul echipei câștigătoare, pentru că știa ce va urma. „După ce am înmânat trofeul echipei câstigătoare am preferat să părăsesc gheața. Știam ce va urma, motiv pentru care nu am dorit să asist la acest spectacol folcloric-coregrafic al ciucanilor”, a spus acesta.

O relatare la rece a ceea ce s-a întâmplat pe teren

Într-adevăr, la începutul meciului, pe arena din Miercurea Ciuc a răsunat imnul României. Momentul a fost tratat cu respect atât de jucătorii celor două echipe, cât și de spectatori, care au aplaudat, scrie un jurnalist de la stiripesurse care a urmărit etapele celor întâmplate la meciul respectiv și e de părere că lucrurile au fost exagerate de deputatul AUR, Dan Tănasă.

La finalul meciului câștigat de echipa din Miercurea Ciuc cu scorul de 5-0, jucătorii gazdă au cântat, alături de suporteri, „imnul secuiesc”. Ca de obicei, fiind vorba despre un public format din etnici maghiari, s-a scandat la final și numele Ungariei.

După momentul intonării „imnului secuiesc”, a urmat un moment care face parte din tradiția echipei locale de hochei: jucătorii și staff-ul tehnic au îngenunchiat în fața tribunei, în timp ce suporterii scandau în stilul oricărei galerii. La acest din urmă moment a participat și ministrul mediului, Tanczos Barna, mai consemnează publicatia citată, care postează și un film cu aceste secvențe.