Actual

Mircea Dinescu, amintiri neștiute din trecutul Elenei Udrea. „Politicieni celebri stăteau la coadă pentru a intra în audiență”

elena udrea

În cadrul emisiunii Insider Politic, de la Prima TV, Mircea Dinescu a povestit despre perioada în care Elena Udrea deținea controlul la Ministerul Dezvoltării Regionale Și Turismului. Acesta a povestit cum diverși politicieni celebri, dintre care și ministrul de Externe Teodor Baconschi, așteptau la coadă pentru a fi primiți de Udrea: „Ea era cureaua de transmisie a partidului către Băsescu”.

Mircea Dinescu, amintiri neștiute din trecutul Elenei Udrea. „Politicieni celebri stăteau la coadă pentru a intra în audiență”

Indiferent de partidul din care făceau parte, politicienii așteptau la rând pentru a intra în audiență la Elena Udrea, potrivit poetului Mircea Dinescu. Acesta a povestit o întâmplare de când a fost nevoit să meargă personal la minister, pentru a rezolva o problemă cu drumul de la Cetate:

„L-am văzut așteptând. Pe mine m-a băgat înainte”, a declarat acesta.

Cu toate că Elena Udrea avea toate motivele să fie supărată pe el, ministrul a știut să guste gluma sa și chiar l-a ajutat să-și rezolve problema pe care o avea la Cetate cu un drum. Dinescu publicase o fotografie trucată cu Elena Udrea pe coperta Plai cu boi şi aceasta nu s-a supărat.

„Eu îmi amintesc, pe vremea în care era ministresă la Turism, am fost odată în audiență, pentru că drumul de la Cetate era plin de hârtoape. Doi km. Primăria era de acord să asfalteze, dar se stătea la coadă. Elena Udrea m-a primit imediat.

Mă simpatiza, deși făcusem mișto de ea în revista Plai cu boi. Apăruse atunci lozinca: Fapte, nu vorbe! Eu am pus-o pe Elena Udrea pe copertă cu sânii goi – un trucaj – și am scris: Lapte, nu vorbe! A gustat gluma. Avea umor. Dar altceva vreau să spun, nu de lapte”, a mai spus poetul.

Dinescu a lăsat să se înțeleagă, însă, că nu doar Teodor Baconschi făcea drumuri dese la biroul Elenei Udrea, la vremea respectivă. Şi că mulți politicieni importanți, cu funcții înalte, din toate partide, mergeau în audiență.  Politicieni care astăzi lasă să se înțeleagă că nici măcar nu au cunoscut-o direct.

„La coadă la ea erau câteva personaje celebre în guvernul României, veneau în audiență la ea. Baconski, de exemplu. L-am văzut așteptând. Pe mine m-a băgat înainte. Ea era cureaua de transmisie a partidului către Băsescu”, a povestit poetul Mircea Dinescu.

În ceea ce privește problema pentru care a fost nevoit să meargă la minister, Mircea Dinescu a declarat:

”Da, a dat telefon la primar. A rezolvat, țac-pac!”, a adăugat poetul la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.