Actual Lifestyle

Mister și groază. Un moldovean ar fi fost incinerat din greșeală, în locul unei bătrâne italience. Fiul afectat a luat o decizie

Mister și groază. Un moldovean ar fi fost incinerat din greșeală, în locul unei bătrâne italience. Fiul afectat a luat o decizie
Infoactual

O întâmplare de-a dreptul halucinantă, în Italia. Două familii sunt profund afectate, după ce reprezentanții de la o companie de administrare a cimitirelor au încurcat borcanele, pardon, sicriele. Țări diferite, religii diferite, tradiții diferite. În loc să fie incinerată mama bătrână, din greșeală a trecut prin foc, la propriu, un moldovean.

Fiul italian, un cunoscut medic, nu se lasă și a luat o decizie neașteptată, cel puțin pentru șefii companiei responsabile cu ceremoniile de înmormântare, locale. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Mister și groază. Un moldovean ar fi fost incinerat din greșeală, în locul unei bătrâne italience. Fiul afectat a luat o decizie neașteptată

Pe scurt, un medic italian a decis să dea în judecată compania care administrează cimitirul Flaminio din Roma, după ce a primit o urnă în care se presupune că se află cenușa răposatei sale mame, dar care avea o plăcuță cu numele unui cetățean moldovean pe ea.

Cronologic, bărbatul italian s-a prezentat la cimitirul Flaminio, situat în cartierul Prima Porta al capitalei din Peninsulă, pentru a ridica urna cu cenușa mamei sale, decedată la data de 11 noiembrie 2020. Ce a urmat a fost o adevărată surpriză macabră, pentru fiul îndurerat de pierderea mamei. Chiar el povestește cum a decurs constatarea acestui incredibil fapt.

Un angajat al cimitirului i-a înmânat o urnă pe care medicul, după ce a luat-o cu tristețe în mâinile sale, a observat că este scris numele altei persoane de fapt. „Dar nu vedeți că aparține unui bărbat?”, a întrebat mirat fiul răposatei.

Mister amplificat de dispariția urnei cu cenușă

Și angajații au fost uimiți, la rândul lor. Și-au cerut scuzele de rigoare și i-au promis bărbatului că îi vor aduce imediat urna corectă, cu cenușa mamei sale. Așa că au intrat în depozit și au căutat-o cu disperare, dar până la urmă fără succes.

Presa din Italia a scris că bărbatul moldovean a murit la data de 30 noiembrie 2020, la 19 zile după mama medicului italian, după caluculele datelor existente pe cazul dat.

Culmea este că familia bărbatului moldovean nu a cerut ca acesta să fie incinerat, deci ar trebui să fie foarte greu de comis o astfel de greșeală.

Lucrătorii de la cimitir i-au arătat medicului că urna cu cenușă a fost luată de pe un raft pe care ar fi trebuit să se afle cea a mamei sale. Totodată, pe nicio altă urnă nu a fost găsit scris numele femeii decedate, deci misterul s-a amplificat în acel moment.

În arhiva firmei s-a descoperit ulterior că trupul bărbatului moldovean ar fi fost îngropat deja, deși nu era clar unde și mai ales, când anume a avut loc înmormântarea.

Presupunerile fiului și decizia finală

În acel moment, bărbatul italian a început să aibă ideile tot mai clare: cei de la cimitir au inversat trupurile neînsuflețite din greșeală, iar mama sa a fost trimisă în sicriu spre Moldova, scrie presa italiană.

Sicriele cu trupurile persoanelor decedate care sunt repatriate pe pământul natal sunt sigilate (sudate), înainte de a fi transportate și nu le mai deschide nimeni odată ajunse la destinație, deci cu atât mai ușor eroarea ar fi trecut neobservată și de familia din Republica Moldova.

Iar pentru a desluși acest mister, rudele bărbatului moldovean ar trebui să dezgroape sicriul îngropat la acea vreme și să verifice dacă în el se află, într-adevăr, corpul fără viață al acestuia sau a mamei medicului, decedată și dispărută.

În Republica Moldova, o astfel de procedură înseamnă multiple complicații legale și foarte multă birocrație. Un caz aproape imposibil de rezolvat. De aceea, singura soluție a fiului afectat dublu, de moartea dar și dispariția corpului ei neincinerat, a fost să dea în judecată compania responsabilă.

Între timp s-a descoperit că societatea respectivă nu ar fi la prima abatere de acest gen, motiv pentru care medicul acuzator a decis, prin avocatul său, să elimine astfel de situații nedorite și dureroase care s-ar putea repeta și în viitor.