Actual Diverse

Miting la Târgu Jiu. Nu pentru minerii morți ci împotriva OMV Petrom care „s-a implicat în ruinarea economică a județului Gorj”

Miting la Târgu Jiu. Nu pentru minerii morți ci împotriva OMV Petrom care „s-a implicat în ruinarea economică a județului Gorj”
Locul adunarii/Prefectura Tg. Jiu

Un vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera Jilț Sud. În urma evenimentului, a rezultat rănirea a nouă persoane şi decesul a trei bărbaţi, de 29, 38, respectiv 48 de ani. Conducătorul auto a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Azi, cei trei bărbați au fost înmormântați, jeliți de toată comunitatea de mineri.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub supravegherea unităţii de parchet competente, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul”, se arată în comunicatul transmis redacției Infoactual de către IPJ Gorj.

Tot județul Gorj este dat peste cap cu acest eveniment, unde și-au pierdut viața trei oameni nevinovați, și care s-a transformat într-un adevărat scandal la nivel național. Pe acest fundal, apare și anunțul surpriză al liderului Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, care a anunțat că duminică, 29 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc o adunare publică, în fața Prefecturii Gorj. Despre ce este vorba mai exact, pentru ce sunt anunțați oamenii să se adune, în cele ce urmează.

Un anunț surpriză. Duminica viitoare, miting la Târgu Jiu. Care este tema adunării publice anunțate

Liderul Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, a anunțat că duminică, 29 ianuarie 2023, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc o adunare publică și în textul trimis spre autorizarea forurilor locale spune și pentru ce este nevoie de acest miting.

Prin urmare, și aici apare elementul supriză, scopul îl reprezintă protestul împotriva OMV Petrom care ”s-a implicat în ruinarea economică a județului Gorj”, prin afacerea austriecilor cu CEO în care se vor realiza parcuri fotovoltaice pe terenurile care au fost exploatate de carierele miniere. Constantin Crețan a declarat în mai multe rânduri că suprafețele pe care au pus ochii cei de la OMV Petrom sunt ale oamenilor din zonă.

Ok și aceasta este o problemă, cu austriecii și OMV Petrom. Dar, poate pe primul punct al protestelor trebuia domnul Constantin Crețan, lider de sindicat, să menționeze condițiile de muncă de la cariera Jilț Sud, acolo unde

1. trei angajați membri de sindicat au decedat,

2. oamenii merg pe jos acum de frica vehiculelor vechi și neadecvate,

3. locul unde unii muncitori au ales să nu mai meargă la serviciu, lăsând copiii fără o bucățică de pâine pe masă.

Ca dovadă este informarea de mai jos, facsimil publicat de presa locală.

Pentru a înțelege cum stau lucrurile, ar trebui să aflăm cine este Constantin Crețan și ne vom inspira din arhiva media, desigur. Pe scurt, fost miner, actual lider de sindicat la Federația Națională a Muncii, a fost pedepsit pentru mineriadele istorice.

Concret. Un lider sindical din mineritul din Oltenia care plătește daune de 1.400 de lei lunar din pensie pentru participarea la mineriade. Este vorba de Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii.

Crețan a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. A ispășit pedeapsa în Penitenciarul Târgu Jiu, însă a rămas să achite și acum daune calculate de instanța de judecată la 940.000 de lei.

Liderul de sindicat care a dat anunțul privind adunarea la Gorj. Foto: gorjonline.ro

Liderul Federației Naționale a Muncii a declarat că nu crede că va apuca să plătească suma respectivă până la sfârșitul vieții.

„Mi se reține lună de lună suma de 1.400 de lei din pensie. Este o sumă mare. Alții atât au pensia, ce să mai spun mai multe. Asta este răsplata primită și după anii de închisoare. În total am de plătit 940.000 de lei. Așa a decis instanța. Nu cred că voi mai fi în viață să achit toată suma. M-am trezit și de la Finanțe cu un funcționar, că trebuie să plătesc, că ar putea să îmi pună sechestru pe frigider sau alte bunuri”, a declarat Constantin Crețan, pentru presa regională, președintele Federației Naționale a Muncii.

Concluzie. Să recapitulăm. Trei oameni au murit din vina proastei organizări a directorilor de la Complexul Energetic Oltenia, iar acum se anunță adunarea pentru panourile fotovoltaice, un proiect marca OMV.