Actual Diverse

Noi informații despre accidentul tragic din Gorj. Declarația directorului de la Complexul Energetic Oltenia. Ancheta este în curs

Noi informații despre accidentul tragic din Gorj. Declarația directorului de la Complexul Energetic Oltenia. Ancheta este în curs
Amator/Digi24/colaj

Marţi la amiază, un autovehicul s-a răsturnat în judeţul Gorj. Trei persoane au decedat și sunt 7 răniți. S-a declanșat Planul roșu de intervenție. Salvatorii s-au deplasat de urgență la fața locului, potrivit primului mesaj cu teribilul accident, transmis Infoactual.

Mașina aparținea Complexului Energetic Oltenia. Iată ce a spus, într-o intervenție telefonică, directorul Complexului Energetic Oltenia:

„Echipa de intervenții s-a deplasat spre sediul subunității cu un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru marfă.  La intrarea pe un pod, șoferul autovehiculului a pierdut controlul. Pe toate drumurile din carieră, după o perioadă de precipitații, sunt probleme, noroaie”.

Directorul a spus că nu este normal ca vreo 20 de persoane să fie urcate într-un mijloc de transport impropriu. „Nu eu le-am dat dispoziție să facă asta. Există multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluție, ca toți să urce în acest mijloc de transport pentru a ajunge mai repede”.

Directorul Daniel Burlan a declarat pentru Antena 3 că vor cerceta ce a dus la producerea acestei tragedii, dar nu a răspuns întrebării dacă își va da demisia pentru moartea celor 3 oameni și rănirea a alți 7. „Ne asumăm responsabilități, vedem cine sunt de vină… Dacă eram la fața locului poate nu dădeam o dispoziție să se urce toți în mașină. Într-o mașină de transport ce era destinată transportului de marfuri nu transportului de muncitori”, a spus șeful CO Oltenia.

Noi informații despre accidentul unde s-a activat Planul roșu de intervenție, în Gorj. Drumul este închis și ancheta este în curs

Informații actualizate atestă că este vorba despre o mașină plină cu 25 de muncitori de la o mină locală din Gorj, care s-a răsturnat. Accidentul a avut loc în cariera Jilț Sud. Bilanțul extrem de dureros: trei morți și mai mulți oameni răniți, potrivit reprezentanților ISU Gorj.

Bilanțul final care a fost transmis Infoactual este acesta: 13 victime, dintre care 3 decedate și 10 transportate la spital, conștiente, din care 7 au rămas spitalizate.

Cauze vehiculate: O posibilă cauză anunțată este faptul că mașina care transporta muncitorii ar fi rămas fără frâne. O altă cauză este noroiul de pe teritoriul respectiv. Autoutilitară unde încăpeau 8 oameni, dar au intrat 25 de persoane.

Directorul Complexului Energetic Oltenia, în intervenția în direct la Antena3, a spus că nu i-a pus el pe muncitori să se urce în această autoutilitară, care de fapt era pentru marfă și nicidecum pentru transportul de persoane.

”Ne asumăm responsabilități. Nu pot fi eu de vină, dacă eram la fața locului poate nu îi puneam eu să se urce”.

Florin Chisim, purtător de cuvânt al ISU Gorj, într-o intervenție la Digi24 a spus că salvatorii au fost chemați să intervină pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată accidentul rutier, în comuna Mătăsari, jud Gorj, cariera minieră Jilt.

La faţa locului s-au deplasat imediat două echipaje pentru descarcerare, trei echipaje SMURD şi o autospecială pentru victime multiple, precum şi opt echipaje din Serviciul de Ambulanţă Gorj. S-a activat planul roşu de intervenţie pentru a face faţă situaţiei, după cum a relatat din primele momente ale tragediei date și Infoactual.

Inițial era vizibil faptul că trei persoane se aflau în stare de inconştienţă, iar alte opt au suferit leziuni, dar se aflau în stare de conştienţă şi erau cooperante. Una dintre victime a fost transportată la Spitalul din Rovinari, două la spitalul din Târgu Jiu, iar una a fost evaluată medical la faţa locului.

Virgil Popescu, ministrul energiei este în drum spre mina unde a avut loc accidentul care a declanșat, în cele din urmă, un scandal uriaș. Este un accident de muncă și se va declanșa o anchetă până la vârful companiei.