Actual Lifestyle

Mohamad Murat: „Cel mai slab sezon de pe litoralul românesc din ultimii 30 de ani”

Mohamad Murat: „Cel mai slab sezon de pe litoralul românesc din ultimii 30 de ani”
Arhivă

Plajele aproape pustii din nordul litoralului românesc fac din acest sezon cel mai slab din ultimii 30 de ani. O spune un om de afaceri care deține mai multe hoteluri în județul Constanța.

Omul de afaceri Mohammad Murad a făcut o analiză a acestui sezon estival, afirmând că este cel mai slab din ultimii 30 de ani. El a dat și explicat cum de a ajuns la această concluzie: faptul că în ultima săptămână au fost pe litoral 80 – 90.000 de turişti, iar în aceeaşi perioadă a anului trecut erau 140.000. Murad a mai afirmat că hotelierii nu au crescut preţurile, în condiţiile în care tarifele la alimente şi utilităţi s-au mărit foarte mult în special în acest an. Omul de afaceri este nemulţumit şi de tariful de parcare din Mamaia, menţionând că acesta era jumătate din preţul unei cazări în staţiune în luna iunie.

Sanctiuni in urma controalelor

„Presa şi comentariile pe Facebook spun că preţurile sunt foarte mari pe litoral. (…) Hotelierii nu au crescut preţurile cu toate că au crescut partea de alimente şi utilităţi în proporţie de 50-60%. Preţurile de anul trecut s-au menţinut chiar dacă am avut această creştere şi hotelierii nu au avut intenţia de a creşte, în special prin luna martie, când a căzut toată piaţa, motivul fiind foarte clar, războiul din Ucraina. Ne-am trezit că s-au blocat vânzările şi cred că a fost un motiv să fim foarte atenţi la piaţă.”, a scris Mohammad Murad pe contul de Facebook.

Stațiunea Mamaia, cea mai puțin preferată de turiști

Mohammad Murad spune că unul dintre motivele pentru care stațiunea Mamaia, până acum cea mai populată de pe litoral, a ajuns „cel mai rău” este că a fost transformată într-un cartier de oraș, cu sute de blocuri construite haotic, fără spații verzi, și cu probleme generate de extinderea plajei.

„Sunt probleme care cred că în timp se vor rezolva, dar astăzi plajele sunt goale, din păcate.”, a adăugat omul de afaceri.

Murad îi cere demisia primarului Constanței

„În luna iunie, locul de parcare în Mamaia era de 100 de lei, iar o cameră la hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, era 200 de lei. Şi aici vă întreb, ce a făcut domnul primar că să perceapă jumătate din preţul unei camere? Care a fost intenţia dânsului să vină cu acea decizie? Nici măcar la Paris nu este 20 de euro pe zi un loc de parcare (…) A rămas domnul Chiţac cu hoteluri goale pentru că nu e normal să dăm 100 de lei pe un loc de parcare, că aşa a visat dânsul sau aşa i-a spus un consilier”. Ca o soluție imediată, omul de afaceri îi cere demisia primarului Constanţei, Vergil Chiţac.

Murad a făcut o analiză a tuturor stațiunilor de pe litoral și spune că, la acest moment, „cea mai grozavă staţiune” este Eforie, în timp ce la Costinești „sunt probleme”, iar „Vama Veche e un pic mai slabă ca anul trecut”.