Actual Diverse

Moldovenii aflaţi în Rusia încearcă disperaţi să ajungă acasă. Un bilet de avion costă cât o mașină

Moldovenii aflaţi în Rusia încearcă disperaţi să ajungă acasă. Un bilet de avion costă cât o mașină
Arhivă

Tot mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, aflaţi în Rusia, încearcă disperaţi să ajungă acasă. Dar au soluţii destul de puţine. Ei pot folosi fie avionul, la preţuri exorbitante, fie autobuzul.

Tot mai mulţi cetăţeni moldoveni, aflaţi în Rusia, încearcă disperaţi să ajungă acasă. Prețul unui bilet de avion este halucinant

Ministerul de Externe de la Chişinău a anunţat că se înregistrează o creșterea considerabilă a cererilor de perfectare a titlurilor de călătorie din Federația Rusă spre Republica Moldova. Despre programul prelungit al secției consulare moldovene la Moscova, tocmai pentru a fi ajutați acești oameni, a scris și Infoactual, anterior.

Iată că, în continuare, tot mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, aflaţi în Rusia, încearcă disperaţi să ajungă acasă. Dar au soluţii destul de puţine. Ei pot folosi fie avionul, ce-i drept la preţuri exorbitante, fie autobuzul. În ambele cazuri, trebuie să aibă mare noroc să prindă un loc liber.

O singură companie aeriană operează zboruri de la Moscova spre Chişinău, cu escală în Erevan, Armenia. Un bilet costă, în această perioadă, nici mai mult, nici mai puţin de 6.000 de euro.

Mai este o opţiune pentru a ajunge pe calea aerului în Republica Moldova, prin Istanbul. Un bilet pentru un astfel de zbor costă 270 de euro, triplu faţă de acum câteva zile, înainte ca Vladimir Putin să anunţe mobilizarea parţială. Dar, nu prea sunt locuri disponibile aproape deloc.

Opțiunea alternativă pentru moldoveni să ajungă acasă este autocarul. Curse de la Moscova sunt de patru ori pe săptămână. Dar și aceste bilete sunt la mare căutare, potrivit media.

Într-o discuție avută cu o familie de moldoveni care are aparținători ce se află acum în Rusia lui Putin, aceștia au povestit pentru Infoactual că oficialitățile ruse le-ar fi transmis să stea liniștiți că bărbații nu vor fi mobilizați dacă vor depune pe masa lor cererea de ”dezicere”, cum zic ei, adică refuz, respectiv renunțare definitivă și irevocabilă la cetățenia rusă.