Actual International

Moment teribil: Copiii ucraineni s-au urcat pe tancurile capturate de la armata rusă și au făcut jurăminte

Moment teribil: Copiii ucraineni s-au urcat pe tancurile capturate de la armata rusă și au făcut jurăminte
Japan Times

Un băiețel de șase ani a declarat că Ucraina „îl va învinge pe Putin” în timp ce se juca pe un tanc rusesc distrus, la Kiev.

Școlarul Lev Morilyi ținea în mână o jucărie AK-47 în timp ce el și părintele său s-au alăturat miilor de oameni care au coborât pe o coloană de tancuri capturate de la ruși. Băiețelul, dar și alți copii, s-au suit pe munții de fiare și au promis răzbunare.

Până la 70 de tancuri, împreună cu sisteme de rachete și obuziere, care au fost capturate în primele șase luni ale invaziei Rusiei, au fost folosite pentru a bloca una dintre străzile principale ale capitalei ucrainene.

Cimitirul de echipament militar rusesc a fost dezvelit miercuri pe strada Khreschatyk.
The Sun a raportat că tatăl lui Lev, Roman, a spus:

„Nu s-a jucat prea mult cu pușca lui de jucărie, dar când i-am spus că venim aici, s-a dus să o ia.”

„Ca orice ucrainean, este mândru de ceea ce a realizat armata noastră și a vrut să-și aducă propria armă pentru a-și arăta sprijinul.”

„Te inspiră să vezi aceste vehicule rusești distruse. Arată cum câștigăm războiul și că vom obține victoria finală.”

Șapte milioane de ucraineni au fugit în timpul unui război care a lăsat în urmă peste 160.000 de morți sau răniți și a avut un impact devastator asupra economiei.

Cu toate acestea, rezistența țării a rămas puternică, forțele lui Vladimir Putin au fost respinse de Kiev și forțate să se concentreze asupra altor regiuni.

Cea mai mare parte a luptei se concentrează acum în estul țării, dar cicatricile războiului pot fi văzute în toată țara.

Rămâne în vigoare interdicția părăsirii casei după 23:00, sirenele de raid aerian se aud regulat, iar punctele de control pot fi văzute pe rutele principale către orașe și comune.
Rezistența continuă a Ucrainei vine în momentul în care persoane din interior susțin că Vladimir Putin „nu va mai participa la întâlniri” din cauza sănătății sale „care se deteriorează rapid”.